Audiències

L'entrevista al president de la Generalitat fa rècord històric

Amb gairebé un milió d'espectadors d'audiència màxima, l'entrevista a Artur Mas és la més vista de totes les entrevistes fetes fins ara al cap del govern català.

L'entrevista al president de la Generalitat emesa el dilluns 16 de desembre, per TV3, va fer rècord històric d'audiència de totes les entrevistes fetes fins ara al cap del govern català. Segons dades de Kantar Media, l'entrevista d'ahir al president Artur Mas va ser vista per una mitjana de 872.000 espectadors, amb el 25,5% de quota. Aquestes dades superen el rècord d'audiència anterior en una entrevista a un president, que era de 850.000 espectadors de mitjana, fet per l'entrevista al president Mas també, i emesa l'1 d'octubre del 2012. L'entrevista, a més, va liderar l'audiència de la jornada.

Amb una durada de 79 minuts, a partir de les 21.58, l'entrevista d'ahir a Artur Mas va arribar gairebé al milió d'espectadors d'audiència màxima, amb 994.000 espectadors i el 27,7% de quota, a les 22.33. En aquell moment, el president Mas exposava el seu propòsit de fer la consulta, el significat que tindrien les eleccions, en cas que no es pogués fer la consulta, i el desig d'aconseguir acords de cara a les eleccions europees.

D'altra banda, l'especial que el programa "2324", del canal de notícies 3/24, va emetre després i en què van participar els responsables dels mitjans de comunicació de Barcelona per debatre els continguts de l'entrevista va batre el seu rècord, amb una mitjana de 118.000 espectadors i el 4,1% de quota.

Finalment, i pel que fa al rànquing de cadenes, cal destacar que TV3 va tornar a liderar àmpliament la jornada, amb el 18,1% de quota i 6,2 punts de quota més que Tele5, la segona cadena classificada, amb l'11,9%.


Més de 30.000 piulades al llarg de l'entrevista

L'entrevista al president de la Generalitat va tenir també una àmplia repercussió a les xarxes socials. A través de l'etiqueta #presidentMasTV3 es van fer més de 30.000 piulades, amb una mitjana de 153 tuits per minut, al llarg de l'entrevista. El minut d'or va ser a les 22.03, amb 320 tuits.

D'altra banda, cal destacar que, a la part final de l'entrevista, el "hashtag" va ser "trending topic" a Espanya.
Anar al contingut