EL DOCUMENTAL

"L'altra cara de la burca", divendres a "El documental"

Divendres, "El documental" ofereix aquesta producció iraniana sobre la societat patriarcal de l'illa de Qesm, on totes les dones estan sotmeses a unes tradicions molt estrictes.

Al Golf Pèrsic, a l'illa de Qesm, al sud de l'Iran, totes les dones estan sotmeses a la pressió d'una societat patriarcal marcada per tradicions molt estrictes i pels costums araboafricans. El seu patiment es manifesta a través de diferents malalties psíquiques (el "zar", la possessió...) i físiques, que només poden ser tractades per la cerimònia del "zar".

Per primera vegada, malgrat el perill que suposa per a aquestes dones, aquest treball que emetrà divendres "El documental" ens explica les seves històries. Manifesten obertament davant la càmera els seus problemes emocionals, la seva condició mental i els seus problemes físics. Intenta ser un mirall honest que en reflecteix el patiment i n'enretira les burques per revelar-nos la seva veritable personalitat.

El director del documental, Mehrdad Oskouei, també guionista i director de fotografia, va néixer a Teheran l'any 1969. Llicenciat en direcció cinematogràfica per l'Arts University. Va començar la seva carrera com a actor de teatre l'any 1981 i com a realitzador l'any 1988. Ha dirigit un total de 20 documentals i curts. Ha rebut força premis en festivals tant nacionals com internacionals.

Fitxa tècnica

Director: Mehrdad Oskouei
Fotografia: Ebrahim Saeedi, Mehrdad Oskouei
Guió: Mehrdad Oskouei
Muntatge: Ebrahim Saeedi
So: Hossein Ghourchian, Shahrooz Tavakol
Música: Ali Samadpour
Productor: Mehrdad Oskouei

Premis i participació en festivals:

Millor film documental, International Documentary Film Festival, Munic, Alemanya 2005
International Film Festival, Cracòvia, Polònia 2005
International Film Festival Human Rights, Bolònia, Itàlia 2005
Thessaloniki International Film Festival, Tessalònica, Grècia 2005
Human Rights International Film Festival, Ginebra, Suïssa 2005
International Documentary Film Festival (IDFA), Amsterdam, Països Baixos 2004
Anar al contingut