50 aniversari de la mort

"La rambla de les floristes", de Josep Maria de Sagarra

Aquest diumenge, 25 de setembre, el canal 33 emet un programa especial per recordar Josep M. de Sagarra, en el 50è aniversari de la seva mort. Es podrà veure l'obra "La rambla de les floristes".

"La rambla de les floristes", primer dramàtic de producció pròpia, es va enregistrar a TV3 el 1986, coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Josep M. de Sagarra, i es va construir una escenografia que dóna una perspectiva de tota la Rambla, amb tots els elements d'aquella època. Per donar-hi realisme, hi van intervenir més de quaranta figurants.

L'obra es va enregistrar íntegrament als estudis de Sant Joan Despí, i dóna una perspectiva realista de la vida de la Rambla al voltant del 1860. A la parada de l'Antònia hi ha un milió d'històries, que moltes vegades provoquen picabaralles entre ella i la Isabel, una florista que té la parada davant de la de l'Antònia, i que veu com la majoria d'homes importants, com el regidor Julivert, Don Ramon, un home ric i eternament enamorat de l'Antònia, el senyor Banús o el senyor Puiggròs, passen l'estona xerrant amb l'Antònia i no amb ella. L'Antònia ens mostra el seu caràcter quan intenta fer veure la vida a la Leonor, una florista jove enamorada del Lluís, un senyoret de casa bona, i intenta que toqui de peus a terra. L'Antònia i la Leonor es barallen i la Leonor se'n va amb el Lluís.

Repartiment:
Rosa M. Sardà (Antònia)
Josep Torrens (Don Ramon)
Miquel Cors (Sr. Julivert)
Joan Borràs (Sr. Puiggròs)
Carme Molina (Sra. Consolació)
Alfred Lucchetti (Sr. Banús)
Núria Hosta (Leonor)
Rosa Cadafalch (Carmeta)
Joan Gibert (Tonet)
Abel Folk (Lluís)
Mercè Arànega (Isabel)
Lluïsa Castell (Laura)
Alícia Orozco (Laieta)
Carles Sabater (nuvi)
Roser Batalla (núvia)
Bartomeu Olsina (Mossèn Artigues)
Marta Carbonell (Sra. Francisca)
Saskia Giró (una carnissera)


Equip de TV3
Direcció i realització: Orestes Lara
Producció: Josep Rebull
Direcció artística i il·luminació: Agnès Ricart i Joan Sibina

Anar al contingut