Consum

La indústria del menjar, a "Lletra petita"

El programa analitza la indústria del menjar, els nostres hàbits de compra i el malbaratament d'aliments.

"Lletra petita" dedica un altre programa al tema de l'alimentació. Si en el segon capítol de la sèrie parlava dels aliments frescos (fins ara el capítol més vist, amb un 16,2% de "share" i 500.000 espectadors de mitjana), ara analitza la indústria del menjar, els nostres hàbits de compra i el malbaratament d'aliments.
 
A Catalunya es malbaraten cada any 760 mil tones de menjar, la major part, abans d'arribar al consumidor. Però, quan hi arriben, el malbaratament continua. Sobretot a les llars. En aquest capítol, "Lletra petita" buidarà unes quantes bosses de brossa orgànica per analitzar per què es llença tant menjar i la relació d'aquest comportament amb l'abundància d'aliments de què disposem, gràcies, entre altres coses, a l'alimentació industrial.
 
El programa acompanyarà una família a comprar al supermercat per veure si estem prou formats com a consumidors per interpretar les etiquetes dels productes, parlarà de les marques blanques, dels additius i també de l'excés de sucre, sal i greixos en la dieta. I demanarà a la indústria què està fent per reduir tots aquests ingredients que tenen relació directa amb diferents malalties.
Anar al contingut