Figura polifacètica

"La desazón suprema: retrato incesante de Fernando Vallejo", a "El documental"

Un retrat que intenta abastar no tan sols l'àmplia obra literària de l'escriptor colombià, sinó també els seus múltiples interessos: el cine, la música, la poesia, la gramàtica, la ciència i la política.

Aquest divendres, "El documental" reemet "La desazón suprema: retrato incesante de Fernando Vallejo", un reportatge que aborda la figura del polèmic escriptor colombià resident a Mèxic.

Tot i haver dirigit tres pel·lícules i d'haver publicat cinc novel·les autobiogràfiques, Fernando Vallejo era pràcticament desconegut fins a la publicació i posterior adaptació al cinema de "La virgen de los sicarios", dirigida per Barbet Schroeder.

En decidir parlar amb nom propi i assumint sense dissimular i sense subterfugis els seus amors i els seus odis, Vallejo va trencar amb la més obstinada tradició literària: la del narrador omniscient que tot ho sap i tot ho veu.

El documental, a manera de retrat incessant, intenta abastar no tan sols la seva àmplia obra literària, sinó també els seus múltiples interessos: el cine, la música, la poesia, la gramàtica, la ciència i la política.


Fitxa tècnica

Direcció: Luis Ospina
Guió: Luis Ospina
Càmera: Luis Ospina
So: Luis Ospina
Muntatge: Rubén Mendoza / Luis Ospina
Música: Germán Arrieta
Textos llegits per Sandro Romero Rey
Durada: 90 min.
País: Colòmbia
Any: 2003
Producció: Luis Ospina
Anar al contingut