Una editorial molt popular

"Històries de Bruguera"

L'editorial Bruguera va ser el fenomen més gran de la nostra cultura popular, entre els anys 40 i començaments dels 80. Les seves publicacions, com ara "Pulgarcito", "DDT" o "Lily", eren presents a totes les cases.
Aquest dilluns, diada de Sant Jordi, el canal 33 emet  "Històries de Bruguera", un reportatge sobre una de les editorials més emblemàtiques de casa nostra. 

Bruguera va ser el fenomen més gran de la nostra cultura popular, entre els anys 40 i començaments dels 80. Les seves publicacions, com ara "Pulgarcito", "DDT" o "Lily", eren presents a totes les cases.

Personatges humorístics com Mortadel·lo, Zipi i Zape, Doña Urraca o La família Cebolleta, o d'aventura com el Capitán Trueno o el Jabato van arribar a cotes de popularitat inaudites. I també els anomenats bolsilibros amb autors com Corín Tellado o Marcial Lafuente Estefanía. Sense oblidar tants altres productes editorials, que podien anar des dels clàssics literaris fins a les col·leccions de cromos.

"Històries de Bruguera" rememora aquest fenomen insòlit a través dels seus protagonistes: creadors, treballadors i la mateixa família Bruguera.


Fitxa tècnica

Director: Carles Prats
Guió: Carles Prats / Jaume Vidal
Música: Jaime Stinus
Directora de producció: María Prats
Director de fotografia: Pedro Ballesteros
Edició d'imatge i so: Pau Bacardit
Ajudant de direcció: David Casademunt
Segon operador: Artur Álvarez / Oriol Llopis / Francesc Oliva
Colorista: Carlos San Juán Marqués
Assessoria en producció: Antonia Casado / Inés Font
Productora: SINFIN / PRATS WORKS
Coproducció: TV3 TELEVISIÓ DE CATALUNYA. ICIC