Rodatge en marxa

"Gran Nord" torna a ocupar el Pallars

Ja s'han començat a rodar les primeres escenes exteriors de la segona temporada al Pallars Sobirà i el Pallars Jusà. T'avancem alguns dels ingredients d'aquesta nova entrega de la sèrie.

Una mossa d'esquadra està ajupida, amagada darrere uns matolls i acompanyada per dos gendarmes en un pas fronterer del Pirineu amb la intenció de descobrir una trama de contraban de la qual ha estat informada. Un personatge que sembla més un dandi que un contrabandista està a punt de ser interceptat pel tercet que comanda la mossa quan una trucada inoportuna el salva a ell i li espatlla l'operació a ella. Aquesta situació, que protagonitzen l'Anna Obach (Aina Clotet), el Tomeu i el Romeu (Pepo Blasco i Xavier Ruano) i el Manolo Pla (Manel Barceló), correspon a la segona temporada de "Gran Nord", la sèrie revelació d'aquest any a TV3, que aquest dilluns ha començat a rodar les primeres escenes exteriors als escenaris naturals del Pallars Sobirà i del Pallars Jusà.

"I quan sapigueu de què és, el contraban..." apunta Jesús Font, que es torna a posar darrere les càmeres per dirigir la segona temporada de la sèrie. De fet, tractant-se dels habitants de Nord, pot ser de qualsevol cosa menys de les que a tothom li vindrien al cap. El que sí que confessa és el contingut de la trucada. El Cullera (Eduard Muntada) i l'Ermengol (Nacho Fresneda) estan a punt de tenir una lluita "que fa 30 anys que tenen pendent". "És una mena d'homenatge a "L'home tranquil" i dóna la dimensió del que prometen aquests 13 nous episodis d'una sèrie que combina "tendresa, comicitat i una exaltació del paisatge".

La segona temporada arrenca amb l'Anna a Barcelona, intentant refer la vida, però ben aviat la veurem a Nord. "Se'n va anar dolguda, traïda per l'Ermengol, que va preferir lluitar per la independència de Nord i la va deixar plantada", explica l'Aina Clotet. Però li demanen que torni, i ella, "ferida i enfadada", hi torna. "En el fons, inconscientment, vol tornar."

I es troba un Nord que bull. El Consell va ple de noves idees i projectes. Volen fer un nou estat, reinventar la seva vida. Tothom està atrafegat construint els seus somnis. Poden escriure el seu futur, tot és possible. Ho tenen tot a les seves mans. Bé, gairebé tot. Només els falta una cosa: el seu cavaller protector. "Falta una setmana perquè es faci efectiva la independència, però queda ajornada per una sèrie d'esdeveniments", explica Font.

Així arrencarà la segona temporada de "Gran Nord", que tindrà la mateixa essència que l'anterior, "però amb més multitrames i més evolució dramàtica", afegeix el director. L'Ermengol farà tot el que estigui a les seves mans –fins i tot enfrontar-se amb una bèstia molt particular– per recuperar l'estima de l'Anna, que ha quedat escarmentada i ha perdut la confiança en els de Nord. El Manolo, "que era un personatge més passiu, passa a l'acció --explica el Manel Barceló—i passa a ser un fora de la llei". Ell i el Quico (Pep Cruz) s'uniran a un nou grup de contrabandistes que transporta un material molt especial a través de les muntanyes. El Sisquet (Ramon Pujol) serà famós a tot el món gràcies a una habilitat que tenia mig amagada. El Joan (Roger Casamajor) i la Frederica (Marta Romero) veuran com terceres persones fan trontollar la seva relació just quan està a punt de néixer el seu fill. La Rita (Mercè Arànega) s'embolicarà en negocis arriscats per intentar salvar la fonda en temps de crisi. La Margarida (Marta Pérez) no podrà reprimir la gelosia quan una altra dona aparegui en la vida del Rius (Xavi Lite). I l'Estadella (Aleix Albareda), el Pep (Roger Coma) i el Cullera (Eduard Muntada) -"dos mossos i un àcrata, una associació antinatural que portarà conflictes", avança Font-, obriran junts una formatgeria. I evidentment, tot això ho anirà explicant la Tanja (Ivana Miño), en les estones lliures que li deixi la seva nova relació amorosa.

Al costat d'aquests personatges, que ja formen l'"univers Nord", n'apareixeran de nous. "Tots són del món Nord", explica Jesús Font: "peculiars, excèntrics, curiosos...". Els espectadors descobriran el professor Gassman (Joan Anguera), un home que afirma que pot llegir el futur; el dj Xones (Oriol Genís), que té entre cella i cella "reobrir la discoteca que Nord havia tingut feia 20 anys per fer-hi la millor festa de la història"; el Danny (Josep M. Blanco), un vellet entranyable "exmaqui irlandès que vol tornar a conquerir Fogony"; la Núria (Tània Sàrrias), la idealista i combativa germana de l'Anna; el Felip (Oriol Tarrasón), el marxant d'art de la Frederica, instal·lat a Nova York; la Lídia (Aina Calpe), una noia tan tendra i bella que ningú diria que és germana del Cullera; el Catxador (Carles Velat), un enigmàtic personatge pel qual totes les dones senten una atracció irrefrenable, o la Laura Pallars (Marta Angelat), la mare de l'Anna, que tornarà a aparèixer pel poble.

Un món coral, emocions, humor, valors, tendresa... i un altre cop la música dels Cecs d'Esterri, que tancaran cada capítol amb un videoclip "per donar-li a la globalitat un aire de faula, de conte", apunta Font. Aquesta vegada hi aportaran dos temes originals.

I encara cal afegir un ingredient imprescindible en la sèrie: el paisatge. "El 45% són exteriors, els dels Pallars, un dels grans valors de la sèrie", puntualitza el director. Els exteriors de la sèrie es roden un altre cop pels indrets més fascinants del Parc Natural de l'Alt Pirineu, la Vall d'Àssua i el Pirineu lleidatà. El paisatge i els habitants de la zona tornaran a ser protagonistes de "Gran Nord".

El rodatge es va iniciar el 28 d'agost i està previst que s'acabi el 23 de novembre.

"Gran Nord" és una producció de TV3, amb la col·laboració de Veranda TV. La idea original és de Carles Gené, Alfonso Blanco, Guillem Martínez i Pepe Coira; la direcció, de Jesús Font; la direcció de fotografia, de Xavier Gil; la direcció de producció, d'Onil Ganguly; la coordinació de guió, de Guillem Martínez; la direcció dels capítols, de Jesús Font i María Almagro; el muntatge, de Koldo Idígoras, i la producció executiva, de Susanna Jiménez, Conxa Orea, Aitor Montánchez i Alfonso Blanco.

L'audiència va valorar l'aposta innovadora

La primera temporada de la sèrie va registrar una audiència mitjana de 481.000 espectadors, i una quota de pantalla del 16,1%. L'índex qualitatiu va ser de 7.5. Els millors resultats els va obtenir de les persones de 55 a 64 anys, que van valorar la sèrie amb una mitjana de 8. "Gran Nord" va destacar en originalitat, ja que el 86% del panel trobava que era un programa nou i diferent. També van ser molt bones les puntuacions en entreteniment. El 80% del panel trobava la sèrie molt o bastant entretinguda i en van valorar molt positivament la posada en escena i els mitjans tècnics.

Mira el vídeo del "TN Migdia" sobre el rodatge:


Anar al contingut