L'actualitat dels comicis, minut a minut

Especial eleccions generals 2011

TV3 i el 3/24 seguiran durant tot el dia la jornada electoral i, a partir de les 19.55, oferiran un programa especial per saber en directe els resultats de les eleccions generals i valorar el nou mapa polític espanyol.

Les eleccions es podran seguir també minut a minut al 324.cat

Diumenge, els ciutadans de tot l'estat estan citats a les urnes per decidir qui seran els representants al Congrés dels Diputats i al Senat per als pròxims quatre anys. Les eleccions seran les protagonistes d'una jornada que es podrà seguir minut a minut al 3/24 i al portal de notícies 324.cat, i que centrarà també bona part de la programació del dia de TV3.

Des que s'obrin els col·legis electorals i fins a les 10.00, TV3 i el 3/24 recolliran tot el que hagin donat de si la primera hora de les votacions. A més, TV3 oferirà avanços informatius a les 12.00, a les 14.00 i al voltant de les 18.30, amb l'última hora i les dades de participació.

Fins al migdia, el més destacat de la jornada es podrà seguir també al "Telenotícies", que aquest diumenge ampliarà la seva durada habitual.


A les 19.55, especial Eleccions Generals 2011

A partir de les 19.55, TV3 i el 3/24 emetran l'especial "Eleccions Generals 2011", un programa per saber en directe els resultats i valorar el nou mapa polític i les repercussions que aquest tindrà en el conjunt de l'Estat i a Catalunya. Raquel Sans i Joan Carles Peris s'encarregaran de fer arribar als espectadors totes les dades de la nit, i Ramon Pellicer moderarà la taula d'anàlisi de programa, amb membres de les cinc formacions catalanes amb representació al Congrés dels Diputats.

A les 20.00, el sondeig

Les primers dades de la nit arribaran a les 20.00, amb el resultat del sondeig de TV3 encarregat a l'empresa TNS Demoscopia, amb les primeres projeccions de resultats als Congrés, a Catalunya i a cadascuna de les quatre demarcacions catalanes.

Tant les dades del sondeig com les de l'escrutini, que es preveu que es començaran a saber a partir de les 21.00, es mostraran en forma de mapes i gràfics virtuals, que permetran veure de forma entenedora els resultats.

Està previst oferir gràfics virtuals amb la composició de l'hemicicle, amb els resultats obtinguts per les diferents formacions al global de Catalunya i, de forma desglossada, a les quatre demarcacions catalanes.

També s'oferiran mapes per mostrar quina és la força guanyadora a cada una de les circumscripcions de l'estat, quins han estat els resultats al Senat, com ha evolucionat el vot i quina ha estat la participació.

Com és habitual a les nit electorals, les dades que es vagin succeint compartiran protagonisme amb les valoracions dels líders polítics, tant a les diferents seus com a la taula d'anàlisi del programa.

Per recollir les reaccions dels diferents partits, TV3 tindrà equips desplaçats a les seus de les cinc formacions catalanes amb representació al Congrés, a les seus del PSOE i el PP de Madrid, a la del PNV a Euskadi i a la d'Amaiur a Navarra, a més de seguir amb atenció qualsevol altre punt d'interès que es produeixi al llarg de nit.

La taula d'anàlisi

Des del plató de TV3, per valorar els resultats, hi haurà representants de les cinc formacions polítiques catalanes amb representació al Congrés. 

L'especial "Eleccions Generals 2011", que estarà en antena fins que es coneguin els resultats definitius, està dirigit per Ernest Maymó i Dani Bramon, amb la realització de Patrícia Artigas i la producció d'Anna Maria Bordas.

La nit electoral al 324.cat i a twitter

A més d'informar sobre la jornada de votacions al llarg de tot el dia, el portal 324.cat farà també un desplegament especial durant la nit d'eleccions. El web oferirà gràfiques que analitzaran detalladament els resultats i que complementaran les que mostrarà el programa de TV3. Entre altres informacions, els usuaris podran consultar el resultat electoral del seu municipi.

D'altra banda, amb motiu de les eleccions generals, es farà un desplegament sense precedents a través de twitter. Catorze professionals dels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio informaran en directe del que vagi succeint des de les seus dels principals partits polítics a Barcelona i Madrid.
Anar al contingut