Projecte formatiu

Especial "La nit del màster de TV3"

Coincidint amb la seva cinquena edició, TV3 emet un programa especial en el qual s'inclouen dos curtmetratges realitzats pels estudiants del mòdul de ficció.

Aquest mes d'octubre "El màster de TV3" arriba ja a la cinquena edició. Coincidint amb aquest aniversari, TV3 emet aquest dimarts, després d'"Infidels", "La nit del màster de TV3", un programa especial que posa en antena dos curtmetratges realitzats pels estudiants del mòdul de ficció.

"La nit del màster de TV3" vol ser una finestra per mostrar els treballs dels professionals del demà i també per fer balanç dels cinc anys que es compleixen ara d'aquest projecte formatiu en què treballen conjuntament TV3, la UAB i la UPF amb el suport de l'Obra Social La Caixa.

El programa especial, amb direcció d'Eduard Boet i realització d'Ildefons Duran, s'obrirà amb un reportatge de tres minuts que recull el més destacat de l'experiència en aquests cinc anys i, a continuació, emetrà dos dels nous treballs de ficció realitzats pels alumnes de l'última promoció: "La clínica" i "Lupèn".

En el reportatge introductori hi participen la rectora de la UAB, Anna Ripoll; el rector de la UPF, Joan Josep Moreso; el director general de l'Obra Social La Caixa, Jaume Lanaspa; la directora de TV3, Mònica Terribas, i quatre estudiants de les diferents promocions del màster, Joan Alamar, Brisa Luque, Arantza Diez i Laura Belasch.

A continuació es podran veure "La clínica" i "Lupèn", el resultat dels dos projectes desenvolupats pels estudiants de l'última edició del màster, on els alumnes havien d'elaborar un curtmetratge de 25 minuts, que, alhora, fos un primer capítol d'una possible sèrie de televisió.

Els estudiants els van filmar en dos grups de deu, i amb l'ajuda de professionals de reconegut prestigi com Lluís Maria Güell, Lluís Arcarazo, Maria Almagro, Maria Jaén i Ildefons Duran, entre altres.


"La clínica"

Sinopsi: Un home de mitjana edat es desperta de cop i volta en una estranya clínica geriàtrica sense saber qui és. A poc a poc, anirà descobrint el seu passat i desentranyant els misteris que amaguen l'equip de metges i pacients del centre.

Estudiants: Carla Simón, Agustí González, Rut Caudeli, Núria Riba, Laia Soldevila, Robert Sendra, David Oliete, Mireia Sánchez, Gina Palau i Josep Arnau
Tutor de guió: Lluís Arcarazo
Tutora de realització: Maria Almagro
Actors: Miquel Sitjar, Christian Stamm, Beàlia Guerra, Anna Casas, Eduard Lupo, Santi Sans, Montserrat Sunyer

"Lupèn"

Sinopsi: Un grup d'experts en seguretat es troben d'un dia per l'altre a l'atur per culpa del mal funcionament del sistema que han instal·lat en una galeria d'art i que ha provocat el robatori d'un quadre molt important. Però no tot és el que sembla i, convençuts que el seu sistema funciona, decideixen investigar el cas per saber què ha passat, encara que això els obligui a passar-se a l'altra banda de la llei.

Estudiants: Joan Alamar, Roger Cadavieco, Jordi Motos, Vanesa Aragon, Paula Meana, Rosa Martí, Emilio Soberino, Oriol Banús i Carla Rosell
Tutora de guió: Maria Jaén
Tutor de realització: Ilde Duran
Actors: Xisco Segura, Paula Blanco, Jaume Bernet, Ferran Lahoz, Laura Alejandro


Tots dos projectes han comptat també amb la col·laboració de: Joan Carles Lausín (direcció de fotografia); Pep Armengol i Laia Espot (càsting); Àngel Alonso (direcció d'actors); Anna Muixí i Silvia Arenós (maquillatge); Anna Falguera i Mariona Mas (vestuari); Àlex Verdú, David Roig i Ignasi Pastori (imatge); Genís Viegas i Marc Escolies (edició video); Albert Juvés (àudio), Anna Salicrú (muntage musical), Oliver Diaz (producció), Josie Pujadas (coordinació dels projectes), Lluís M. Güell (tutoria general dels projectes).

Els dos projectes han comptat també amb la participació d'estudiants del Màster de Disseny per a Televisió d'ELISAVA, el Màster en Estilisme de l'escola BAU i estudiants de Maquillatge i Caracterització de l'escola THUYA.
Anar al contingut