Justícia exemplar

Emilio Calatayud, un rebel entre joves, a "Singulars"

Ens visita el jutge de menors de Granada, un home que, després d'haver passat l'adolescència en un internat, ha aconseguit un gran reconeixement per emetre sentències exemplars i sorprenents.

Abans de convertir-se en un prestigiós jutge conegut per emetre sentències exemplars, el proper convidat al plató de "Singulars", Emilio Calatayud, va tenir una joventut "difícil". Quan tenia 13 anys, el seu pare el va enviar a un internat molt sever de Campillos, a Màlaga, que tenia fama de ser una mena de presó correccional. Aquesta experiència el va marcar de tal manera que, cada vegada que visita un correccional, recorda les seves vivències a Campillos.

Ara té 53 anys, és jutge de menors de Granada, està casat i té dos fills. Autor de sentències exemplars i sorprenents, com ara condemnar alguns joves a aprendre a llegir i escriure, a plantar arbres o a fer serveis socials, defensa la tesi que els pares han d'aprendre a dir "no" als seus fills. Jaume Barberà conversa amb Calatayud, el jutge convençut que no és el mateix cometre un delicte que ser un delinqüent.
Anar al contingut