Cinema català

Els curtmetratges nominats als premis Gaudí, pel 33

Tres dies abans de la gala, el canal 33 emet els quatre curts nominats aquest any: "Elefante", Luisa no está en casa", "Carta desde la locura" i "Coup de Grâce".

El dijous 31, a les 0.00, el 33 emet els quatre curtmetratges nominats als premis Gaudí d'aquest any. Concretament, els curtmetratges "Elefante", de Pablo Larcuen: "Luisa no está en casa", de Celia Rico; "Carta desde la locura", de Xavi Puebla i "Coup de Grâce", de Clare van Gool. Aquests curtmetratges han estat seleccionats i guardonats en prestigiosos festivals de cinema de tot el món.

"Elefante", de Pablo Larcuen (9 minuts)
En Manel és un desgraciat. Està estancat en un treball monòton, només té un amic que ni tan sols li cau bé i a qui la seva família menysprea.
Tot canviarà quan el metge li diagnostiqui una estranya malaltia: en Manel està en procés de convertir-se en un elefant.

"Luisa no está en casa", de Celia Rico (19 minuts)
A la Luisa se li ha espatllat la rentadora. El desastre inicial que suposarà per a la seva llar aquesta avaria s'acabarà convertint en la coartada perfecta per trencar amb la seva lenta quotidianitat.
El seu marit, amb l'absència de la rentadora, implicarà una absència encara més important: la Luisa ja no és a casa complint amb la seva condició de mestressa i dona submisa.
Aquest curtmetratge ha estat el darrer treball de l'actor Fernando Guillén.

"Cartas desde la locura", de Xavi Puebla (32 minuts)
Després de 30 anys d'aïllament al manicomi de Ville-Évrard i Montdevergues, l'escultora Camille Claudel mor en completa solitud. Les cartes que va escriure allí no es van poder expedir. Les poques que li van enviar, no li van ser lliurades...

"Coup de grâce", de Clara Van Gool (26 minuts)
Una pel·lícula de dansa sobre l'enfonsament d'una amistat, sobre el que s'ha trencat i el que no es pot arribar a trencar.
Després d'una llarga separació, dos homes es retroben dins un immens edifici d'una ubicació remota.
Anar al contingut