Festival

"Els anys salvatges" competeix a l'IDFA pel Premi al Millor Llargmetratge

El darrer film dirigit per Ventura Durall ha estat seleccionat a l'IDFA, l'International Documentary Film Festival Amsterdam. Hi competirà en la secció més important, la del Premi al Millor Llargmetratge.

"Els anys salvatges", una producció de Nanouk Films en coproducció amb Televisió de Catalunya que ha dirigit Ventura Durall, competirà en la secció de Millor Llargmetratge de l'IDFA, el festival de documentals més prestigiós del món, que es farà al novembre a Amsterdam. Aquesta serà la "première" mundial del documental.
 
Sinopsi
A Addis Abeba, la capital d'Etiòpia, malviuen uns 270.000 nens del carrer, sense pares i pràcticament oblidats per la llei i la societat.
Daniel, un noi que prové del camp, té nou anys quan arriba a la ciutat. Allà coneix Habtom i Yohannes, dos nens de dotze anys que viuen en un cotxe abandonat. Malgrat que en un principi no l'accepten al grup, amb el temps es fan amics. A la ciutat, tots tres porten vida d'adult, tot i que encara són nens. Aviat aprenen a sobreviure amb petits robatoris i enginyosos ardits.
Un any més tard, quan els sentiments de responsabilitat i de rivalitat entre les colles del carrer augmenten, decideixen tornar a casa seva, als seus pobres llocs d'origen, per visitar els familiars que van deixar enrere fa molts anys. Comencen un llarg viatge cap al nord en autobús, vaixell, fent autoestop o a peu.
En el viatge coneixeran una noia que també està buscant la seva família i Daniel revelarà l'autèntica raó per la qual està fugint d'Addis Abeba. Després de ser víctima de molts maltractaments, en Daniel va matar la seva madrastra.
Quan els nens arriben al seu destí, s'adonen que les coses han canviat més del que esperaven des que van veure els seus familiars per última vegada.


 


Tràiler d'"Els anys salvatges"


Productora
Nanouk Films
 
Fitxa tècnica:
Guió i direcció: Ventura Durall Soler
Direcció de fotografia: Mauro Herce
Disseny de so: Diego Pedragosa
Muntatge: Martí Roca
Música original: Diego Pedragosa i Sergi Cameron
Ajudant de direcció: Yohannes Feleke
Producció executiva: Ventura Durall i Marija Capek
Duració: 71 min.
Espanya, 2013
Una producció de Nanouk Films SL, en coproducció amb Televisió de Catalunya amb el suport de l'ICEC, l'Institut Català d'Empreses Culturals, i l'ICAA, Instituto de Cinematrografía y de las Artes Audiovisuales.
Distribució: Taskovski Films LTD.
 
 
Ventura Durall, direcció i guió
(Barcelona, ​​1974) Guionista, director i productor de documentals, ficció i obres audiovisuals per a museus. Graduat per l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) en l'especialitat de guió.
L'any 2000 funda la productora Nanouk Films amb la intenció de crear una plataforma artística de referència en el panorama audiovisual català i europeu d'investigació en nous canals de comunicació entre l'àmbit documental i el de la ficció.
És cap del departament de documental de l'ESCAC, on supervisa els projectes de fi de carrera i dirigeix ​​el Màster de documental i societat.
Entre les seves principals obres destaquen:
2012 Audiovisuals per al pavelló espanyol de l'Expo Internacional de Yeosu 2012 (Corea del Sud).
2011 "El somriure amagat" (13 min, HD, Nanouk Films)
- Sundance Film Festival
- Abu Dhabi Film Festival, Black Pearl Award
- SHNIT International Short film festival Berne & Cologne (Suïssa), Best short film
- Wimbledon SHORTS 2011 (Regne Unit ), best short movie
- Paris Courts Devant (França), Special Jury Award
- 10th Euganea Film Festival (Itàlia), Best International Short Film
- Madrid Imagen (Espanya), Best short film / Special jury award for best cinematography
- Corti di Ponte (Itàlia) Best Short Film.
 
2009 "El perdó" (Nanouk films, 2009, HD, 65 min.). Documental que ha obtingut, entre altres, el premi de millor documental al Festival Internacional de Documentals de Belgrad, premi del públic a la Mostra internacional de documentals Mon-doc, i diferents reconeixements en els principals festivals internacionals de programes de televisió. També ha estat present en els més prestigiosos festivals de documentals com l¿IDFA, DOKLEIPZIG, Tessalònica o DOCSDF.
2008 "Les dues vides d'Andrés Rabadán" (Nanouk films, 2008, 35 mm, 84 min.), Llargmetratge de ficció que ha obtingut entre altres reconeixements els de:
- millor film europeu independent del 2009 al Festival ECU de París
- Gran Premi del Jurat en la Biennal de cinema espanyol d'Annecy de 2010
- tres Premis Gaudí de l'Acadèmia catalana el 2010: millor actor, actor secundari i actriu secundària
- millor llargmetratge català del 2009 al Som Cinema 2009
- premi del públic al Festival International du Premier Film d'Annonay
També ha realitzat documentals com "Isla negra, illa blanca" (2005, documental 52 min., Nanouk films, TVN, TV3, Fundació Neruda i COAIB) o "La dama dels coloms" (2002, 13 min. Premi Documental Creatiu UAB, Premi FAD audiovisuals-Barcelona Plató).
 
 
Més informació sobre el documental a Catalunya
http://www.tv3.cat/documentals
Anar al contingut