Una imatge del documental "El cervell automàtic".
Una imatge del documental "El cervell automàtic".
Diumenge, a les 23.00, al 33

El paper de l'inconscient, a "El cervell automàtic"

Més del 90% de les nostres accions quotidianes les fem inconscientment, mitjançant un pilot automàtic que tenim al cap

Aquest diumenge, a les 23.00, el canal 33 emet dos capítols de la sèrie documental "El cervell automàtic": "La màgia de l'inconscient" i "El poder de l'inconscient".

Més del 90% de les nostres accions quotidianes les fem inconscientment, mitjançant un pilot automàtic que tenim al cap. Aquest reportatge analitza com aquests processos inconscients determinen les vides de dues persones qualssevol, tant en les rutines diàries com a l'hora de prendre decisions vitals com ara trobar parella.

"El cervell automàtic"  també s'endinsa en el treball dels principals científics mundials en la manera com el cervell inconscient modela la nostra atenció, percepció i memòria. Coneixerem dispositius futuristes que ens permeten veure el món tal com és, tindrem la sensació d'estar fora del nostre cos i aprendrem les estratègies subconscients que inventen els angelets de preescolar per resistir a la temptació d'una llaminadura. Amb el professor Allan Snyder ens començarem a plantejar si realment existeix la voluntat pròpia. Aquest documental és educatiu, però principalment està pensat per divertir i entretenir: constantment desafia l'audiència tot posant a prova el cervell automàtic. A través d'una sèrie de tests i seqüències interactives, el reportatge ens farà adonar de la facilitat que té el cervell per ensarronar-nos.

 

Anar al contingut