Estrena

Ja pots veure el nou canal 3XL

Destinat específicament a un públic d'entre 16 i 25 anys, comparteix freqüència amb el canal Super3 i s'hi poden veure produccions referents, tant d'animació com d'imatge real, de gèneres tan diversos com el fantàstic, l'acció o l'humor.

El 19 de setembre ha entrat en funcionament el nou canal per a joves 3XL, que substitueix la franja que ocupava el 300. Aquest canal està destinat específicament al públic d'entre 16 i 25 anys, un públic 100% digital molt acostumat a les noves plataformes tecnològiques. Comparteix freqüència amb el canal Super3 i n'agafa diàriament el relleu des de les 21.30 fins a les 6 del matí. S'hi poden veure produccions referents, tant d'animació com d'imatge real, de gèneres tan diversos com el fantàstic, l'acció o l'humor.


Sèries d'animació
El canal 3XL ha seleccionat un grapat de sèries d'animació que ja s'han convertit en tot un referent per al públic juvenil:

- "Bleach", que explica la història de l'Ichigo Kurosaki, un estudiant de Secundària que té la capacitat de veure fantasmes i acabarà lluitant contra els esperits malignes.
- "Nana", sobre una noia frívola, enamoradissa i supersticiosa que coneix una noia solitària, independent i decidida, amb la qual comparteix nom. Dues noies amb el mateix nom i edat, però que no tenen res en comú, acabaran trobant-se a Tòquio i compartint una intensa amistat. Juntes viuran les seves particulars històries d'amors i desamors, els seus problemes, els seus somnis, inquietuds personals i secrets.
- "Death Note", la història de Light Yagami, un bon estudiant però que està tremendament avorrit. Això canvia quan troba la "Llibreta de la Mort", un quadern que va perdre en Shinigami, un déu de la Mort molt murri. Qualsevol ésser humà amb el nom escrit en aquest quadern morirà. Ara, en Light ha decidit utilitzar aquest poder per lliurar del mal el món, però en el seu camí s'hi interposarà el llegendari detectiu L, que investigarà les morts causades per la llibreta.


Sèries de ficció
Pel que fa a la ficció, les sèries del canal 3XL abasten diferents gèneres, com la comèdia, el drama, la ciència-ficció o el gènere fantàstic:

- "Waterloo Road", sèrie britànica de la BBC que té com a escenari un institut, el Waterloo Road Comprehensive. Però aquest centre escolar té molts problemes i s'enfronta a una amenaça de tancament per la falta d'alumnes i per la mala publicitat que ha rebut. A més, els professors, molt desanimats, han renunciat a lluitar-hi, molt ocupats amb els seus problemes personals i amb el malson que suposa el dia a dia a la seva feina. Quan el director té un atac de nervis, el futur de l'escola està en perill, però alguns mestres intentaran posar-hi remei.
- "Doctor Who" explica la història de Christopher Eccleston, un doctor que viatja en el temps des d'una a l'altra galàxia. El doctor que representa Christopher Eccleston és llest i divertit, atrevit i valent. És un àlien solitari i li costa bastant mantenir el contacte amb la gent perquè part de la seva rutina diària consisteix a vagarejar pel temps i per l'espai. Té una lògica objectiva, que li proporciona un avantatge vital quan el món està en perill. Però pel que fa a les relacions va una mica perdut. Per això necessita la Rose, una dependenta normal i corrent, atrapada en una existència grisa, que el complementarà. Junts viuran tota mena d'aventures fantàstiques i hauran de defensar la humanitat de la invasió de l'adversari més letal amb qui mai se les ha hagut d'haver el doctor: Els Daleks.
- "El nan roig" ens presenta una immensa nau espacial en la qual un malaurat accident aniquila la tripulació, de 169 membres. En to de comèdia i ciència-ficció, la sèrie narra les desventures d'en Lister, l'únic supervivent humà de la tragèdia, Holly, la computadora de la nau, Rimmer, un holograma del superior immediat que tenia en Lister i antic company seu d'habitació, en Gat, descendent felí evolucionat a bípede de la gata que en Lister tenia, i en Kryten, un androïde recollit en una de les aventures que acostuma a trastornar-se més del que tocaria.
- "Diaris de vampirs", l'exitosa sèrie sobre l'Elena, que torna a l'institut després de la tràgica mort dels seus pares, i hi coneix un noi misteriós que és nou al centre. És l'Stefan, un vampir amb grans conflictes amb el seu germà Damon, que intentarà que l'Elena sigui seva causant estralls a la població de Mystic Falls.
- "The Inbetweeners", divertida i exitosa comèdia britànica que se centra en les peripècies de quatre adolescents que viuen en un barri dels suburbis. Will Mckenzie porta una mala ratxa. Els seus pares acaben de divorciar-se i, per empitjorar les coses, la seva mare s'ha traslladat de barri i ha canviat en Will d'una escola privada de luxe, que li ha deixat impregnades algunes tendències esnobs, a una escola del barri. Tot i els desavantatges que comporta ser nou al centre, en Will fa ràpidament nous amics: en Simon, en Neil i en Jay. Per desgràcia, no es tracta dels millors alumnes de l'escola.


I cinema!
El canal 3XL també dedicarà una part de la seva graella al cinema, lligat, en aquest cas, a algun esdeveniment concret (per exemple, el Festival de Cinema de Sitges o bé el Saló del Manga). Cada diumenge s'emetrà una pel·lícula, parant atenció a temàtiques com la ciència-ficció, el terror i el gènere fantàstic en general, així com a l'aventura, la comèdia i l'animació.
Cada film anirà acompanyat d'un reportatge que hi aprofundirà ampliant-ne la informació. Aquests reportatges es podran veure a la televisió i en una versió més àmplia també al web.
Està previst que hi hagi un cicle de cinema fantàstic, un cicle de cinema anime i que es projectin altres tipus de pel·lícules com "Borat: aprenentatges culturals a Amèrica per fer la contribució a la gloriosa nació del Kazakhstan" o "X-Men: la decisió final".


Producció pròpia
El canal no deixarà de banda els productes propis, com "Dotze+1", un programa de 15 minuts de durada on 12 joves, d'entre 17 i 23 anys, conversen sense embuts i d'una forma extremament directa amb un convidat, també jove, sobre un valor humà o social. Els protagonistes del programa són, per tant, 13 joves: el grup dels 12, que és sempre el mateix, i el convidat, que canvia en cada capítol. Jordi Évole, Els Amics de les Arts, Neil Harbisson o Gerard Piqué seran alguns dels convidats. Els 12 joves no saben qui serà el convidat fins que aquest no entra al plató, de manera que no tenen temps de preparar-se cap pregunta i el resultat final és una conversa espontània i guiada, en exclusiva, per ells mateixos.
A més, el nou canal 3XL també reemetrà espais de TV3 que han tingut èxit entre el públic jove. És el cas "Vinagre", "Crackòvia" i "APM?", de sobrat reconeixement per l'audiència.

El web del canal renovat a www.3xl.cat
A internet, el canal 3XL formarà una xarxa social especial, que s'activarà amb el nou canal, oferint extres i capítols en exclusiva, amb la filosofia de fomentar la massa crítica del públic jove. Els usuaris podran participar al voltant del contingut dels capítols i agrupar-se en les pàgines oficials de les sèries i programes del canal 3XL, sense deixar de banda altres comunitats ja existents com Facebook, Twitter, Tuenti o serveis de reproducció de llistes musicals.


Nou format multiplataforma
El que motivarà la participació dels usuaris del canal 3XL serà un innovador format de joc online que aglutina televisió, xarxes socials i accions al carrer. Els joves tindran l'oportunitat d'actuar com a personatges d'una ficció col·lectiva que es veurà reflectida en les diferents plataformes i que evolucionarà segons la manera d'actuar de tota la comunitat. Cada usuari podrà formar-se una personalitat mentre els presentadors del 3XL actuaran com a fil conductor d'una trama que es construirà en temps real.
Anar al contingut