Música

"El mig amic", a "No me la puc treure del cap"

El programa entra en el món de la rumba catalana amb una de les cançons més personals i biogràfiques de Peret.

"No me la puc treure del cap" dedica aquest programa a la cançó catalana més coneguda de Peret. Dedicada al seu pare, "El mig amic" és una de les cançons més personals i biogràfiques.

Pensant en el seu pare, "el rei de la rumba catalana", va fer un retrat d'una de les formes de vida dels gitanos, la venda ambulant. El títol, com explica Peret, fa referència al fet que per vendre, el seu pare era capaç d'enredar tothom, "enredant per allà i enredant per aquí, d'aquesta manera em va pujar a mi".

La va publicar el 1968 com a senzill i la cara B era "Pensant en tu". Van ser les seves primeres cançons en català. En aquells moments, les seves rumbes en castellà sonaven pertot arreu, des de Sud-amèrica fins a les discoteques i emissores de ràdio d'Europa. Amb la guitarra, tocada a ritme de ventilador, i l'acompanyament de dos "palmeros" ballarins, Peret ja en tenia prou; tothom a ballar, que el ritme s'enganxa.

A més, veurem les versions que en fan el quartet de corda, La Troba Kung-Fú i els duets que ha fet Peret amb altres referents de la música con Montserrat Caballé o Dusminguet.
Anar al contingut