Èxit d'audiència

El final de "La Riera" el van seguir 390.000 espectadors de mitjana

L'últim capítol de la temporada va aconseguir el 16,1% de "share". D'altra banda, centenars de mataronins es van reunir a la plaça de Santa Anna per mirar en directe l'episodi final.

L'últim capítol de la temporada de "La Riera" el va seguir 390.000 espectadors de mitjana i va aconseguir el 16,1% de "share". L'aposta de TV3 per la sèrie ha estat tot un èxit. Des de l'estrena fins a l'últim capítol, l'audiència mitjana de la telenovel·la ha estat de 366.000 espectadors, i la quota, del 19,3%.

El capítol més vist fins ara havia estat el de l'estrena, que va aconseguir tenir 597.000 espectadors pendents de la seva evolució, i una quota del 18,1%.

En comparació amb la seva predecessora, "El cor de la ciutat", l'estrena de "La Riera" encara ha estat més brillant. La primera temporada d'"El cor de la ciutat" va tenir una audiència mitjana de 337.000 espectadors, mentre que "La Riera" n'ha tingut 366.000. Si se n'analitza el "share", els resultats encara són més bons: "El cor de la ciutat" va tenir una quota mitjana del 17,8%, i "La Riera" l'ha tingut del 19,3% (sempre referit a la primera temporada).

Centenars de mataronins omplen la plaça de Santa Anna

La plaça de Santa Anna va ser diumenge a la nit el centre d'atenció de centenars de mataronins que van voler mirar en directe, a través d'una pantalla gegant, l'últim capítol de la temporada de "La Riera".

A partir de les deu del vespre, Pere Mas va conduir un programa especial de Catalunya Ràdio en què actors de la sèrie com Sergi Mateu (Albert Flaquer), Jordi Cadellans (Lluís Guitart), Maria de la Pau Pigem (Sònia) o Rubèn Serrano (Joan Flaquer), juntament amb els crítics de la sèrie del programa "Divendres" de TV3 i d'altres com Albert Vilar o Carme Lluveras, van fer passar una bona estona al públic abans i després del capítol.

L'atenció va ser màxima quan s'arribava al final i tothom veia que alguna cosa passaria, i els comentaris van ser per a tots els gustos, després de veure com els guionistes havien decidit l'acabament de la primera temporada. Aquests comentaris es van estendre a la xarxa, ja que el programa va obrir la participació als oients a través del xat, el Facebook i els webs de TV3 i Catalunya Ràdio.

Els oients del Maresme i alguns de Terrassa o Manresa van poder tastar les famoses "estrelletes de Sant Climent" i, després d'un sorteig, Clara Federico Batlle, una noia d'Argentona, va ser l'escollida per assistir al rodatge d'un dels capítols de la pròxima temporada de "La Riera" i participar-hi com a figurant.

L'experiència a Mataró és un exemple de la unitat d'esforços entre TV3 i Catalunya Ràdio, ja que hi van assistir els directors de totes dues cadenes, Mònica Terribas i Ramon Mateu, que van apostar per continuar fent accions conjuntes.
Anar al contingut