EL DOCUMENTAL

"El documental" estrena divendres "El regal de les llengües"

Divendres, "El documental" emet aquesta coproducció de TV3 i WDR/ARTE que ensenya què és el bilingüisme a través d'un viatge per Catalunya, el Tirol, Alemanya, França i Àfrica.

Divendres 17 de juny, a les 21.40, el programa del 33 "El documental" presenta la coproducció de TV3 i WDR/ARTE "El regal de les llengües", una pel·lícula que vol marcar un camí cap a una Europa rica lingüísticament i culturalment.

Els bilingües són un cas especial? Tenen el mateix cervell i fan la mateixa vida que els monolingües? Quina diferència hi ha entre qui ha après més d'una llengua des del bressol gràcies a una família bilingüe i qui s'hi ha vist obligat com a immigrant? Quina diferència hi ha entre bilingüisme i biculturalitat?

"El regal de les llengües" és un documental que ensenya i explica què és exactament el bilingüisme a través d'un viatge que fan els autors, com si fossin dos aventurers, a la recerca de respostes concretes a les seves preguntes.

El Tirol sud, Catalunya, Alemanya, França i Àfrica són els llocs que centren aquest documental. S'estén per tots els casos de bilingüisme a través de la història: a la família, amb els amics, en regions i estats bilingües, a les escoles, al FC Barcelona, a l'ONU.

Els autors, Pierre-Olivier François i Christian Popp, tots dos bilingües, l'un alemany-francès i l'altre alemany-romanès, es consideren ponts entre les comunitats lingüístiques i volen saber la millor manera de viure bé essent bilingües.

La pel·lícula representa una nova experiència per a tothom, fins i tot per als qui diàriament tracten el tema del bilingüisme.
Anar al contingut