Una reflexió sobre la vida i la mort

"El documental" estrena "Garrell. El tarzan d'Argelaguer"

Fa 45 anys que Josep Pujiula es dedica al seu bosc de "Les cabanes d'Argelaguer", un poblat laberíntic de fusta únic al món. Ara es veu obligat a desmuntar-lo. La seva família intenta aturar l'ordre de demolició.

Dissabte, 26 d'abril, a les 22.20, el programa "El documental" estrena "Garrell. El tarzan d'Argelaguer", un homenatge a la trajectòria de Josep Pujiula, artífex d'un poblat laberíntic de fusta únic al món.

Fa 45 anys que Josep Pujiula "Garrell" es dedica dia sí dia també al seu bosc de "Les cabanes d'Argelaguer", a la Garrotxa. Ha muntat i desmuntat tres vegades aquest poblat laberíntic de fusta únic al món. La tercera demolició, als seus 75 anys, serà l'última, per una sol·licitud de l'Agència Catalana de l'Aigua. L'entorn familiar de Garrell intenta aturar l'ordre de demolició amb l'objectiu de salvar-ne una petita part, la construïda amb ciment al voltant del rec de Can Sis Rals.

El documental és un homenatge a la trajectòria d'un home normal i corrent, que sense voler-ho s'ha convertit en un dels grans artistes espontanis del segle XX. I alhora que detalla el procés de creació d'un món espectacular, que ha cridat l'atenció d'arquitectes i de persones d'arreu del món, repassa el vessant més personal de Josep Pujiula, aliè a una societat regida per permisos i requisits burocràtics, tot donant veu a totes les persones que s'han vist vinculades al laberint d'una manera o d'una altra: familiars, amics, visitants, defensors i, fins i tot, algun detractor.

Fitxa tècnica

Direcció executiva: Dani Baró
Realització: Marc Barceló
Direcció de producció: Josep Serra i Marta Masdeu
Producció a Argelaguer: Jordi Ayats
Un documental produït per Solanum Films (Cardedeu)
Anar al contingut