Peces de Bach

El concert del nou orgue de Montserrat, en directe, al 33

El concert té un caire institucional i comptarà amb la presència d'una nombrosa representació del govern i d'institucions civils i eclesiàstiques de Catalunya.
Actualitzat
Diumenge a la tarda, Televisió de Catalunya retransmetrà en directe el concert inaugural del nou orgue de Montserrat. L'acte tindrà lloc a la basílica de Montserrat i es podrà seguir pel Canal 33 a partir de les 18.25.

El concert tindrà dues parts. En la primera, l'organista O. Theodor Flury, monjo benedictí d'Einsiedeln, interpretarà tres peces, "Passacaglia", "Tocatta i fuga en re menor" –totes dues de Bach– i també una improvisació sobre el cant del "Virolai".

La segona part estarà sota la direcció del mestre Salvador Mas, que dirigirà l'Escolania de Montserrat, la Capella de Música de Montserrat, l'Orfeó Català, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i solistes vocals. Tots ells interpretaran "Te Deum", de Bruckner, i "Al·leluia", de Händel.

El concert té un caire institucional i comptarà amb la presència d'una nombrosa representació del govern i d'institucions civils i eclesiàstiques de Catalunya. També hi assistirà el cardenal Bertone i un grup de padrins que han participat en la campanya de construcció de l'orgue.