Nit de Nadal

El cant de la Sibil·la i la Missa del Gall, pel 33

Maria del Mar Bonet interpretarà aquest cant declarat patrimoni de la humanitat.

Televisió de Catalunya retransmetrà aquest any la Missa del Gall des de la parròquia Mare de Déu de la Bonanova de Barcelona. Abans de la celebració, la cantant Maria del Mar Bonet interpretarà el Cant de la Sibil·la, recentment declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

La retransmissió nadalenca, presentada per Francesc Rosaura, s'oferirà el 24 de desembre a partir de les 12 de la nit, en directe pel 33. La missa serà presidida pel rector de la parròquia Mare de Déu de la Bonanova, Mn. Carles Sauró. La celebració comptarà amb la participació de la Coral Jesús Maria, dirigida per Eulàlia Benito, i de l'organista Josep Maria Vivancos.

Des de l'any 2000, cada nit de Nadal, Maria del Mar Bonet canta la Sibil·la en aquesta parròquia barcelonina de manera desinteressada. Els diners recollits en la col·lecta de la missa són a benefici del Casal dels Infants.

La Sibil·la és un cant d'origen medieval que forma part de les matines de Nadal. El text recull un poema sobre el judici final que reproduïa les profecies de la sibil·la d'Eritrea. Es va representar a tot Europa durant l'edat mitjana, però a les esglésies de Mallorca i l'Alguer s'ha mantingut viva al llarg dels segles.

Consulta tota la programació i l'especial de Nadal a www.tv3.cat/nadal
Anar al contingut