L'11 de febrer

El Super3 celebra el seu 20è aniversari

Consolidat com l'univers infantil català de referència, el Super3 celebra 20 anys d'èxit amb un canal propi, web, revista, Festa dels Súpers i un club amb més d'un milió de súpers.

L'11 de febrer del 1991, Televisió de Catalunya va posar en antena un nou espai infantil anomenat Club Super3, que combinava sèries de dibuixos animats amb gags protagonitzats per diversos personatges. Paral·lelament a la programació televisiva, es va potenciar la participació i la interactivitat amb els nens i nenes a través del club, que els permetia disposar d'un carnet i gaudir de diversos avantatges.

En aquell moment, el Club Super3 va suposar un trencament amb el tipus de programació infantil que es feia aleshores, ja que incloïa diverses innovacions importants, com la interacció amb els nens i nenes, el fet de fer-los pertànyer a un club i l'organització d'activitats fora de l'àmbit estrictament televisiu.

Personatges com el Petri, la Nets, la Noti Press i el Mega Zero, les mascotes Flash, Top i Buff i la Supermà i el Tomàtic van tenir de seguida una gran acceptació per part de l'audiència i ja s'han convertit en mites de l'imaginari col·lectiu, juntament amb els que van arribar més tard, com la Ruïnosa, la Bibiana, el Jordi, el Krust, la Kès, el Lèmak, o els actuals, en Fluski, el Roc, l'Àlex, el Pau, la Lila, la Pati o el senyor Pla.

Després de la posada en marxa del Club Super3, la resposta dels nens i nenes va ser massiva i va superar amb escreix les expectatives previstes. Als estudis de TV3, arribaven cada dia saques de correus plenes de sol·licituds per formar part del club.

20 anys després

Han passat vint anys, i ara el Super3 té el seu propi canal, creat l'octubre del 2009 com a part de l'oferta de TVC en l'àmbit de la TDT, i un dels portals d'internet més actius de la CCMA. Després d'aquestes dues dècades plenes d'èxits, el Super3 s'ha convertit en un fenomen social i de comunicació únic al nostre país, i en un referent de servei i qualitat en l'àmbit infantil i familiar. El Super3 és reconegut per tothom com un motor d'identificació i cohesió social de la societat catalana, així com una important eina de servei públic en la difusió de la llengua.

Des de la seva creació, el Club Super3 compta amb més d'un milió de socis en l'acumulat, i amb uns 500.000 en actiu, és a dir, en la franja de 0 a 14 anys. El Club Super3 s'ha convertit en una comunicat única i en el club infantil més gran del món.

Pel que fa a la programació actual, el Super3 continua alternant l'emissió de sèries amb diferents gags protagonitzats pels personatges de la família del Super3 (Fluski, Pau, Àlex, Roc, Pati Pla...). A més, el canal inclou l'espai Mic, adreçat als infants de fins a 5 anys, l'informatiu "Info K" i programes com "TAGS", "Una mà de contes" o "Fish&Chips".

Així mateix, el Super3 també contribueix notablement al desenvolupament de la indústria d'animació catalana, ja que una part de les seves sèries són coproduccions entre TVC i productores catalanes. En són un bon exemple "Les tres bessones", "Rovelló", "Lola i Virgínia", "La Lua i el món", "Emma i Guiu" o "Dr. W".

Les sèries, sens dubte, han tingut un paper molt important durant d'aquests vint anys d'història del Super3, amb èxits destacats com "Bola de drac", "Dr. Slump", "Els Teletubbies", "Pingu", "Doraemon", "Els pingüins de Madagascar", "Espies de veritat" o "Tom i Jerry".

Al llarg d'aquests vint anys, el Super3 ha publicat diversos discos amb cançons pròpies, com els dos últims, "Benvinguts al Club" i "Anem a veure món"; ha organitzat 14 edicions de la Festa dels Súpers, la darrera amb la presència de més de 380.000 persones a l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc de Barcelona, i ha participat en nombroses activitats de caràcter cívic, solidari o mediambiental organitzades arreu del país.

La web del canal Super3 també s'ha consolidat com una de les més visitades pels nens i nenes, amb una mitjana de 6 milions de pàgines vistes al mes. A super3.cat es poden trobar totes les sèries del canal i els protagonistes dels programes, jugar a més de 100 jocs de creació pròpia, enviar vídeos i fotografies i participar en concursos. Els súpers i els pares dels súpers trobaran també a super3.cat tota la informació necessària per no perdre's cap de les activitats relacionades amb el carnet del Super3.
Anar al contingut