Nomenaments

El Consell de Govern de la CCMA nomena els caps d'Informatius de TV3 i Catalunya Ràdio

Jaume Peral dirigirà els Serveis Informatius de TV3 i Francesc Cano, els de Catalunya Ràdio. Jordi Català ha estat designat cap de Programes de Catalunya Ràdio.
El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat aquest dimecres el nomenament dels caps d'Informatius de TV3 i de Catalunya Ràdio i el del cap de Programes de Catalunya Ràdio. Jaume Peral dirigirà els serveis informatius de Televisió de Catalunya, en substitució de Rosa Marqueta, que ocupava el càrrec des del 2007. D'altra banda, Francesc Cano assumirà la direcció d'Informatius del Grup d'Emissores Catalunya Ràdio en el lloc d'Agustí Esteve, que n'era el cap des del 2008. El Consell de Govern també ha designat Jordi Català nou cap de l'àrea de Programes del Grup d'Emissores, una tasca que fins ara i des del 2008 desenvolupava Santi Carreras.

Els nous caps han estat nomenats sense cap vot en contra i a proposta del president del Consell, Brauli Duart, un cop presentats pels directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Eugeni Sallent i Fèlix Riera. S'ha agraït i reconegut la feina i la dedicació de Rosa Marqueta, Agustí Esteve i Santi Carreras al capdavant dels departaments respectius aquests darrers anys.

Jaume Peral i Juanola (Figueres, 1960) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser corresponsal a Girona de l'agència EFE, de Ràdio Nacional d'Espanya i de Catalunya Ràdio. Posteriorment es va incorporar a la redacció de Madrid de Catalunya Ràdio. El 1992 va assumir la coordinació de Catalunya Informació, coincidint amb la posada en marxa de l'emissora. Entre el 1993 i el 1995 va dirigir les seccions d'Economia, Societat i Política tant de Catalunya Ràdio com de Catalunya Informació. El 1995 va assumir la subdirecció d'Informatius i tres anys més tard va ser designat cap del serveis informatius de Catalunya Ràdio i màxim responsable de Catalunya Informació –que, sota la seva direcció, va rebre un Premi Ondas–. El 2004 va passar a dirigir la comunicació de Catalunya Ràdio i el 2005 es va incorporar a Televisió de Catalunya com a cap de Comunicació. Des del 2011 era redactor del programa "Parlament", de TV3.

Francesc Cano i Castells (Santa Maria de Martorelles, 1979) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull, investigador acadèmic i professor de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Treballa a Catalunya Ràdio des de l'any 2000, on ha exercit de periodista a les quatre emissores del grup. Ha realitzat el programa "Primeres veus" a Catalunya Música, va ser coordinador de continguts de Catalunya Cultura, ha estat una de les veus de Catalunya Informació i actualment era coordinador de l'informatiu "Catalunya vespre". És professor de comunicació i opinió pública i de teoria i tècnica del llenguatge radiofònic de la UIC. També ha estat fundador i director del portal web it-intransit.eu, adreçat a corresponsals estrangers destacats a l'estat espanyol, a la comunitat acadèmica internacional i al cos diplomàtic.

Jordi J. Català i Gimeno (Barcelona, 1963) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d'haver treballat a Ràdio Cornellà i als serveis informatius de Ràdio Minuto, el 1989 es va incorporar a Catalunya Ràdio, on ha estat redactor d'Informatius i cap de la secció d'Economia. Posteriorment, ha estat coordinador de Catalunya Informació en la seva fase inaugural, subcap d'Informatius i cap de Programes de Catalunya Ràdio entre el 1996 i el 2004. Actualment era cap de Premsa i Audiències, i representant dels mitjans radiofònics a la junta directiva d'AIMC, l'associació responsable de l'EGM.
Anar al contingut