La història d'un lleó domesticat

El 33 emet "Un lleó anomenat Christian"

Mostrem el retrobament emotiu de dos joves amb el seu lleó de companyia de 225 quilos, Christian, uns quants anys després d'haver-se'n acomiadat i d'haver-lo retornat a la vida salvatge de Kènia.

Objecte d'una compra impulsiva, va passar a defensar el seu propi orgull i es va convertir en una sensació a YouTube; vet aquí la història d'un lleó londinenc reintroduït amb èxit a l'Àfrica més salvatge.

L'any 2008 un vídeo genial publicat a YouTube esdevé tot un fenomen social. Vist per més de 50 milions de persones, mostra el retrobament emotiu de dos joves amb el seu lleó de companyia de 225 quilos, Christian, uns quants anys després d'haver-se'n acomiadat i d'haver-lo retornat a la vida salvatge de Kènia.

Enregistrades l'any 1974 i cedides per elaborar aquest programa especial, les imatges i les diverses dotzenes de cintes prèvies, algunes de 1971, presenten la fantàstica història de Christian el lleó, que fou comprat de cadell per John Randall i Ace Berg al "departament d'animals exòtics" de Harrods (quan aquest centre comercial s'enorgullia de poder oferir qualsevol cosa que la clientela desitgés comprar). El lleó Christian es va trobar instal·lat al bell mig de la societat londinenca de moda, entre la flor i nata dels "bojos anys 60", alternant amb icones com ara Diana Rigg, Mary Quant i Vivienne Westwood.

Christian anava amunt i avall amb un Bentley, menjava als restaurants més exquisits de Londres i es passava el dia mandrejant per la botiga de mobles dels seus nous amos. En poc temps, el lleó es va convertir en una mena de celebritat per mèrit propi. Hi havia, però, una qüestió pendent i és que Christian anava creixent i cada vegada resultava més difícil mantenir-lo com a animal de companyia. Tot sovint mostrava la seva cara més poderosa i salvatge, que podia comportar conseqüències nefastes. Ace i John tenien un problema gros…

Contrastant amb l'època de l'amor lliure, el rock-and-roll i l'explosió de la cultura juvenil, aquest reportatge incorpora una potent banda sonora contemporània i combina seqüències d'arxiu glorioses -moltes mai vistes- amb fotogrames i entrevistes magníficament enregistrades de John, Ace i alguns dels seus amics i clients famosos.

És la història única, èpica i al capdavall també entendridora d'un dels vídeos més populars de YouTube dels últims temps: com una compra impulsiva de dos "hippies" de King's Road els va embolicar en una crisi internacional i com finalment van haver d'encarar el gran repte de retornar un lleó adult completament domesticat a la vida salvatge africana.

Anar al contingut