Efemèride

El 27 d'octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Aquest any, aquesta data instaurada per la Unesco vol cridar l'atenció sobre el perill de perdre la memòria audiovisual si no es digitalitzen els continguts que es troben en suports obsolets, com films i cintes.

La Unesco va establir el 27 d'octubre com el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, per recordar la necessitat de preservar i difondre una part molt significativa del patrimoni cultural, les imatges i els sons que configuren la memòria dels segles XX i XXI.

El lema d'aquest any és "Memòria audiovisual? El temps és limitat" per cridar l'atenció sobre el perill de perdre la memòria audiovisual si no s'actua aviat per assegurar la preservació dels continguts  audiovisuals que es troben en suports (films, cintes de vídeo i so...) fràgils i de formats obsolets, que es deterioren i que poden quedar inservibles en pocs anys.

Els arxius audiovisuals s'enfronten al repte de copiar o digitalitzar els continguts d'aquests suports abans que es perdin per sempre.

Amb motiu de la celebració, TV3 ha publicat al seu portal l'especial "Descobreix l'arxiu", una mostra dels programes dels inicis de TV3 als anys 80. Continguts que formen part de la memòria col·lectiva, i que ja han estat digitalitzats per assegurar-ne la seva preservació.
Anar al contingut