Reemissió

"Cronos" explica la caiguda de Napoleó Bonaparte

Reconstruïm el tèrbol i agitat període dels últims temps del regnat de Napoleó Bonaparte: des de les sonores derrotes militars fins a la seva autoconcepció com a divinitat.

Aquest dilluns "Cronos" reemet el segon dels dos capítols de "La vida sota Napoleó".

Napoleó Bonaparte és l'home que el 1806 és al zenit del seu poder. Acaba de derrotar Prússia, el país que es considerava la primera potència militar europea, i està a punt d'entrar a la seva capital, Berlín.

Però Napoleó, en lloc de sentir-se satisfet amb el que ha aconseguit, en vol més. No en té prou d'haver expandit França com mai no s'havia vist ni de tenir sota control la majoria dels altres països europeus. Vol acabar amb la gran enemiga, Anglaterra, que amb el seu or i seva voluntat constant de lluita manté viva la flama de la rebel·lió.

Napoleó comença a perdre el món de vista: es creu un ésser semidiví, un geni militar que ningú no podrà derrotar mai. I això, evidentment, en serà la perdició.

"Cronos" ofereix un gran documental que narra, amb unes reconstruccions acurades, la caiguda de Napoleó Bonaparte: el fracàs davant Anglaterra, l'atac suïcida a Rússia, l'abdicació a Fontainebleau. I ho farà a través dels ulls d'homes i dones normals i corrents que van viure aquells anys i que han deixat escrites les seves vivències.
Anar al contingut