CRONOS

"Cronos" emet un documental dedicat a Albert Speer, l'arquitecte de Hitler

Dimecres a la nit, "Cronos" ofereix el primer capítol d'una minisèrie de la BBC, dedicat als judicis dels nazis a Nuremberg, se centra en la fosca figura d'Albert Speer.

El primer capítol de la sèrie 'Nuremberg: els nazis a judici', dedicat a Albert Speer, arquitecte de Hitler.

Això va passar a la ciutat de Nuremberg. Els guanyadors de la Segona Guerra Mundial van portar a judici els principals dirigents nazis que van poder ser detinguts.

N'hi havia dos que destacaven per sobre dels altres: Hermann Goering, el número dos del règim, antic cap de la Luftwaffe, drogoaddicte i corrupte. I l'altre era Albert Speer, arquitecte de Hitler i antic ministre nazi d'armaments durant la guerra.

Goering es va mostrar desafiant, gens penedit d'haver contribuït a la matança de seixanta milions de persones. Speer, en canvi, va reconèixer la seva responsabilitat, encara que segons ell no va participar en cap acte que provoqués directament la mort de ningú.

Aquest judici, el més important del segle XX, ha estat tractat magistralment en una minisèrie de la televisió britànica, la BBC, que "Cronos" els ofereix. En aquest primer episodi se centra en la figura de Speer. Era un tècnic honest que va servir l'horror nazi? O més aviat era un hipòcrita que mostrava una cara amable per escapar-se de l'execució? Dos episodis que no es poden perdre...
Anar al contingut