Nova proposta

Coneixement, divulgació i cultura, a un remodelat 33

El 33 remodela la seva graella per caminar cap al concepte d'un canal temàtic de coneixement, de divulgació i de cultura, i oferir una mirada curiosa sobre el món.

Paral·lelament a la posada en marxa d'Esport3, a partir del diumenge 6 de febrer, el 33 remodela la seva graella per caminar cap al concepte d'un canal temàtic de coneixement, de divulgació i de cultura, i oferir una mirada curiosa sobre el món.

Segons va dir la directora de TV3, Mònica Terribas, en la presentació d'Esport3, la desaparició de les transmissions i els programes esportius de la graella del 33 permetrà també millorar l'aparador que la cadena ofereix a les produccions culturals i divulgatives. La dissociació de continguts culturals i esportius permet consolidar l'oferta del "prime time" del 33 i dotar-la d'una estabilitat i regularitat que fins ara, a causa dels horaris de les transmissions esportives, no havia tingut.

El nou 33 manté a grans trets la proposta de programes actuals a la franja de nit, amb la incorporació, a partir de dimecres a les 23.00, de la segona temporada d'"Arròs covat", la nova entrega de "De prop" i alguns canvis en els dies d'emissió d'alguns programes estables.

Des d'ara "Sputnik" passa a emetre's la nit de diumenge a les 23.30, "Valor afegit" passa a dimarts a les 22.30 i "L'hora del lector" fa la primera emissió els diumenges a les 20.00 i la reemissió els dimarts pels volts de les 23.00. A més, en la nova graella, els dijous es fixa una cita amb el cinema d'autor, amb importants estrenes televisives.

La programació del 33 es concep des d'ara com un canal temàtic, on la majoria dels programes tenen una primera emissió i reemissions durant la setmana en diferents franges horàries (matinada, matí, tarda i/o cap de setmana).

Aquesta programació fa que es remodelin també les franges de programació documental i que es renovin els seus continguts. Així, per exemple, de dilluns a diumenge de 14.30 a 15.30 s'emeten documentals de viatges, i de dilluns a divendres de 19.00 a 20.00, documentals de cinema (actors, directors, "making of", històries de Hollywood, etc.).

Caps de setmana culturals

A més, el 33 disposa per primer cop dels caps de setmana per als continguts que li són ja específics, i que permetran tant resituar noves emissions de programes que s‘han ofert durant la setmana a les nits del 33, com oferir una segona retransmissió de programes documentals oferts a TV3, com en el cas de "Sense ficció", que estrena franja al 33.

Dissabte al matí la programació s'obre amb franges documentals a les 09.30, i a continuació una franja musical (amb "Rodasons", "Nydia", "Ritmes", "De prop" i "Sputnik") i els documentals dels joves realitzadors de "Taller".

A la tarda es reemeten "Quèquicom", "Bestiari il·lustrat", "Segle XX" i "Històries de Catalunya", per seguir a les 21.00 amb l'emissió del "Sense ficció" que s'hagi vist aquella mateixa setmana a TV3. La nit queda com és habitual amb "Cinema 3", "Sala 33" i "Filmoteca 33".

Els diumenges també comencem el dia amb una franja de documentals fins a les 09.30, seguit de "Clàssica", que dobla la seva durada, i a continuació les reemissions de "Millennium", "Singulars" i "Valor afegit". A la tarda-vespre hi ha sessió de "Karakia", "Thalassa", "Cronos", i l'estrena de "L'hora del lector" i un documental.

A la nit, diumenge 6 s'estrena "Nit d'espectacle", amb el concert que va oferir Raimon a Xàtiva l'abril passat, amb les cançons del seu nou disc, "Rellotge d'emocions", i a continuació la primera emissió del documental musical de "Sputnik", aquesta setmana amb "Rossy".

Juntament amb l'oferta habitual, la nova graella del 33 permetrà assaborir programes emesos ja fa temps, com ara "El cangur", dramàtics com "Estació d'enllaç", i sèries documentals i culturals, com "La rentadora" o "3r 3a".
Anar al contingut