"Ciutat morta", nominat com a millor documental espanyol al MiradasDoc
El llargmetratge de Xavier Artigas i Xapo Ortega aborda el suïcidi de la jove Patricia Heras per denunciar un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona.
Festival

"Ciutat morta", nominat com a millor documental espanyol al MiradasDoc

El llargmetratge de Xavier Artigas i Xapo Ortega aborda el suïcidi de la jove Patricia Heras per denunciar un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona.

La vuitena edició de MiradasDoc, el Festival Internacional i Mercat de Cine Documental de Guía de Isora, (Tenerife, Illes Canàries) ha seleccionat el llargmetratge "Ciutat morta", de Xavier Artigas i Xapo Ortega, per competir en la secció de Millor documental espanyol. La resta de pel·lícules que opten a aquest premi són "El invierno de Pablo", de Chico Pereira; "Encierro", de Olivier van der Zee; "Héroes de los dos bandos", de Fernando Berlín; "May I sing?", de Pedro Sara; "N-VI", de Pela del Álamo; "Pepe el andaluz", de Alejandro Alvarado y Concha Barquero i  "Xaiar", de Joanot Cortés.

Sinopsi
El juny de 2013, un grup de vuit-centes persones ocupen un cinema abandonat del centre de Barcelona per projectar un documental. Rebategen l'antic edifici en honor a una noia que es va suïcidar dos anys abans: Cinema Patricia Heras. Qui era Patricia? Perquè es va treure la vida i quina relació hi ha entre Barcelona i la seva mort? Això és el que es vol donar a conèixer amb aquesta acció il·legal i de gran impacte mediàtic: que tothom conegui la veritat sobre un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona, la ciutat morta.


 


Tràiler de "Ciutat morta"

 
"Ciutat morta"
Blog
 
 
Fitxa tècnica:
Direcció: Xavier Artigas i Xapo Ortega
Guió: Jesús Rodríguez i Mariana Huidobro
Fotografia: Xapo Ortega, Marielle Paon i José González Morandi
Muntatge: Xavier Artigas i Núria Campabadal
So directe: Xapo Ortega
Música i atmosferes: Las Casicasiotone i Rui Aires
Postproducció de so: Francesc Gosalves
Etalonatge: Luis Germanó
Producció i distribució: Metromuster
Espanya, 2013
 
 
Xavier Artigas, direcció
Sociòleg i activista. Comença la seva carrera cinematogràfica el 2008 com a col·laborador de cineastes com Mercedes Álvarez o Ricardo Íscar. Després de dirigir una trilogia de curts documentals sobre dones grans lluitadores pel programa del 33 "Taller.Doc", el 2012 dirigeix i produeix el seu primer llargmetratge documental, "[NO-RES], vida i mort d'un espai en tres actes". Aquest documental sobre els últims dies de la Colònia Castells, guanya el primer premi del Festival Documenta Madrid 2012 (millor llargmetratge documental). El seu segon llargmetratge, "Ciutat morta", acaba de veure la llum i, de moment, ja ha estat seleccionat al festival MiradasDoc, on s'estrenarà el novembre.
Artigas també és fundador de la productora independent Metromuster i membre del canal de contrainformació 15Mbcn.tv.
 
 
Xapo Ortega, direcció
Ha desenvolupat la seva carrera professional al voltant de l'arquitectura i el disseny gràfic. El 2004 crea el seu estudi propi, 72dpi.net, on col·labora en projectes gràfics amb arquitectes com Carles Ferrater, Benedetta Tagliabue, David Chipperfeld, José Luis Mateo i amb estudis com b720 o Fuses-Viader arquitectos, entre d'altres.
Els anys 90 participa en el naixement del festival Primavera Sound i altres projectes musicals.
Actualment col·labora amb diferents col·lectius vinculats als moviments socials de Barcelona generant material videogràfic de denúncia social i política, com la productora Metromuster.
 
 
Més informació sobre el documental a Catalunya
http://www.tv3.cat/documentals
Anar al contingut