Cinema

Cicle de cinema negre nòrdic a TV3

Cada dimarts a TV3, després de "Sense ficció", les millors adaptacions al cinema dels autors escandinaus que han revolucionat el gènere policíac.

TV3 ha preparat un cicle de cinema negre que agradarà especialment als lectors de novel·les nòrdiques de misteri, un gènere convertit en referent mundial arran de l'èxit de la trilogia "Millennium". Cada dimarts a la nit, del 21 de maig al 2 de juliol, emetrem un nou film basat en els best-sellers de misteri escandinaus.

"Benaurats els assedegats", 28 de maig

Basat en la novel·la homònima d'Anne Holt, una de les escriptores de novel·la policíaca de més èxit a Escandinavia. La novel·la va guanyar el premi més prestigiós de novel·la policíaca de Noruega, el Premi Riverton.

"Reykjavik-Rotterdam", 4 de juny

Basat en la novel·la d'Arnaldur Indridason, esciptor clau de la novel·la negre nòrdica. La pel·lícula va ser seleccionada per Islàndia com a candidata als Oscar 2010. Narra la trama d'un guarda de seguretat i ex-contrabandista d'alcohol que, després de patir problemes financers, se sent temptat de tornar als seus negocis il·legals.

"Beck: l'ull de la tempesta", 11 de juny

Adaptació al cinema de la novel·la de Maj Sjöwall, escriptora de referència de la literatura de crims i misteri que s'ha produit posteriorment. Narra la història del detectiu Martin Beck.

"L'ull de l'Eva", 18 de juny

Basat en la novel·la de Karin Fossum, una de les millors autores de narrativa escandinava. Narra la història d'Eva, una jove pintora d'escàs èxit, que es troba a Maja, una vella amiga que intenta convèncer-la perquè es guanyi la vida com a prostituta per pagar els deutes. Durant un "servei" de la seva amiga, assistirà al seu assassinat...

"Les maresmes", 25 de juny

Adaptació de l'obra d'Arnaldur Indridason, esciptor clau de la novel·la negra nòrdica, que va rebre el premi a millor novel·la policíaca nòrdica del 2002. Narra la història d'un home que apareix assassinat a casa seva en el barri de "Les Maresmes" de Nordurmri. La policia hi troba, amagada, la foto de la tomba d'una nena de quatre anys. Aquesta foto portarà els investigadors al tenebrós passat de l'home.
Anar al contingut