Premis

"Chico i Rita" i "Eva", escollides millors pel·lícules als premis Sant Jordi

Les dues coproduccions de TV3 recolliran els guardons el 16 d'abril, en l'acte d'entrega de la 56a edició dels premis que atorga RNE.

Després de rebre nombroses nominacions a grans premis, com els Oscars, els Goya i els Gaudí, "Chico i Rita" i "Eva", dues pel·lícules coproduïdes per TV3, s'emporten el Premi RNE Sant Jordi de Cinematografia a les millors pel·lícules.

El film d'animació "Chico i Rita", dirigit per Fernando Trueba i Javier Mariscal i basat en una història d'amor en l'Havana dels anys 40, ha estat escollit com a millor pel·lícula espanyola pel jurat dels premis Sant Jordi. Aquest treball és una producció de Fernando Trueba PC, Estudio Mariscal, Magic Light Pictures, Cinema NX, Isle of man film i Televisió de Catalunya, en associació amb TVE, HanWay Films i la participació de Mesfilms, l'ICAA, l'ICIC, l'ICO i l'ICF.

També ha estat reconeguda la pel·lícula del director novell Kike Maíllo "Eva", protagonitzada per Daniel Brühl i Marta Etura, com a millor "opera prima". "Eva" és un film de ciència-ficció ambientat al 2041, quan els robots conviuen amb les persones. La pel·lícula és una producció d'Escándalo Films i Ran Entertainment en coproducció amb Televisió de Catalunya i l'Instituto Buñuel – Iberautor, amb la participació de TVE, Canal+ Espanya, Canal+ França, i la col·laboració de l'ICIC i l'ICAA. És una de les produccions del conveni de col·laboració firmat entre TVC i l'ICIC per al foment i el suport de la coproducció audiovisual catalana.

RNE atorga cada any els premis Sant Jordi de cinematografia després que el jurat, format per reconeguts professionals dels mitjans de comunicació de Catalunya, n'hagi escollit els guanyadors. L'acte d'entrega de la 56a edició dels premis RNE Sant Jordi de cinematografia se celebrarà el 16 d'abril a Barcelona.

Anar al contingut