Seguiment especial

Àmplia cobertura de la Diada a TV3 i Catalunya Ràdio

La Diada de l'11 de Setembre tindrà una àmplia cobertura tant a TV3 i al canal 3/24 com a Catalunya Ràdio, Catalunya Informació i al 324.cat. Els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) faran un seguiment especial de la Via Catalana amb una vintena de punts de connexió arreu del territori per cobrir tot el recorregut de la cadena humana
Els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) faran un seguiment especial de la Via Catalana amb una vintena de punts de connexió arreu del territori per cobrir tot el recorregut de la cadena humana. La programació, de més de quinze hores en directe, inclourà també l'ofrena floral, l'acte institucional al Parc de la Ciutadella i espais d'anàlisi al final de la jornada.

TV3 i el canal 3/24 oferiran una programació continuada de més de quinze hores, de les 08.30 a les 24.00. Per garantir aquesta cobertura, els serveis informatius de TV3 faran un ampli desplegament tècnic i humà que permetrà seguir tot el recorregut de la Via Catalana. Aquest desplegament inclourà, entre altres mitjans tècnics, 3 helicòpters i 19 punts de connexió en directe, des del Pertús fins a les Terres de l'Ebre.
 
Especial "Via Catalana"
 A partir de les 16.00, TV3 i el canal 3/24 emetran l'especial "Via Catalana", que farà un seguiment de la constitució i realització de la cadena humana.
Amb la presentació d'Ariadna Oltra i Carles Prats, l'especial tindrà una durada de cinc hores: una primera part, de les 16.00 a les 19.00, amb informació permanent sobre la cadena i connexions amb tots els punts de la geografia catalana; i una segona part, a partir de les 19.00, amb un resum de les millors imatges del dia i la realització d'un debat de valoració, en què està prevista la participació de Joan B. Culla, Martí Anglada, Joan Josep Queralt, Elisenda Paluzie, Miquel Porta Perales i Josep Ramoneda.
 
La Via Catalana a Twitter i a Instagram
 L'activitat que es generi a les xarxes socials al voltant de la Via Catalana es podrà seguir tant al 324.cat com per televisió. Amb les fotografies que es publiquin a Instagram amb l'etiqueta #ViaCatalanaTV3 es farà un mapa i una galeria d'imatges.
 A www.324.cat/11-setembre/via-catalana es podrà seguir l'activitat a Twitter tant de l'etiqueta oficial (#ViaCatalana) com de les de TV3 (#ViaCatalanaTV3) i Catalunya Ràdio (#ViaCatradio). També s'oferirà informació sobre el volum de tuits que es generin, les paraules que més hi apareguin i les piulades que tinguin més ressò.
 
Ofrena floral i acte institucional al Parc de la Ciutadella
 La informació de la Diada començarà de manera conjunta per TV3 i el canal 3/24 a les 08.30. Des d'aquesta hora i fins a les 11.15 detallaran, a través de rodes informatives, les ofrenes florals que partits, institucions i entitats ciutadanes facin a Barcelona davant l'estàtua de Rafael Casanova, a la cantonada de la ronda de Sant Pere amb els carrers d'Alí Bei i Girona.
Les ofrenes donaran pas a l'acte institucional del Parc de la Ciutadella de Barcelona, que tindrà lloc a partir de les 11.15. Amb la presentació de Ramon Pellicer, TV3 i el canal 3/24 emetran l'acte conjuntament fins a les 12.30, hora en què el canal de notícies passarà a oferir les seves rodes informatives. Tanmateix, però, TV3 continuarà emetent l'acte de la Ciutadella, fins a les 14.00, hora en què prendrà el relleu el "TN Comarques", en què Mariona Bassa presentarà també des del plató instal·lat al Parc de la Ciutadella tot el que hagi passat fins aquell moment arreu de Catalunya.
La programació de TV3 i del canal 3/24 tornarà a ser conjunta a partir de les 14.30, amb l'emissió d'una edició del "TN migdia", d'una durada de 90 minuts, que s'oferirà des del plató situat a la plaça de Catalunya de Barcelona, presentat per Núria Solé i Carles Prats.
 Després de l'especial "Via Catalana, a les 21.00 arribarà el "TN vespre", presentat per Ramon Pellicer i Raquel Sans, des dr la plaça de Catalunya.
 
Emissió de la pel·lícula "Fènix 11*23" i especial  "2324"
 Finalment, la programació especial de la Diada es tancarà de manera diferenciada, a partir de les 22.00. TV3 emetrà la pel·lícula  "Fènix 11*23", basada en la peripècia que va viure l'any 2004 el noi de 14 anys Èric Bertran, que va ser detingut i acusat de terrorisme informàtic, perquè, a través d'una web inspirada en "Harry Potter i l'Orde del Fènix", va enviar correus electrònics demanant l'etiquetatge en català.
 
Per la seva part, el canal 324 tancarà la programació de la Diada amb una edició especial de dues hotes del programa "2324", que dirigeix i presenta Agustí Esteve. Al llarg de dues hores es farà un resum de les informacions, de les imatges, i una anàlisi.
 
La Diada a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació
Catalunya Ràdio i Catalunya Informació seguiran tota la informació del que passi al territori amb motiu de la Via Catalana. A partir de les 16.00, Mònica Terribas i Kílian Sebrià seran en directe des de la plaça de Catalunya de Barcelona. Durant l'emissió, hi haurà connexions amb els tres helicòpters que cobriran la via per a TV3 i Catalunya Ràdio i amb una vintena de redactors desplaçats a diversos punts d'interès arreu del país, que tindran com a moment àlgid les 17.14. Catalunya Ràdio també tindrà una etiqueta pròpia, #ViaCatradio
La programació especial es posarà en marxa amb "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas i Kílian Sebrià. El programa començarà a les 09.00 del matí amb una tertúlia d'actualitat que anirà seguida d'una entrevista a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert
A partir de les 10.00, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació oferiran la programació en antena conjunta per seguir a partir de les 11.30 l'acte institucional des del Parc de la Ciutadella de Barcelona. El seguiment dels parlaments a la Ciutadella i la recepció per part del president de la Generalitat, Artur Mas, de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, seran algunes de les claus informatives del matí que es tractaran a partir de les 14.00 al "Catalunya migdia", amb Neus Bonet.
De les 15.00 a les 16.00 de la tarda, Xavier Graset presentarà a Catalunya Ràdio una versió de "L'oracle" especial per a l'Onze de Setembre, amb la participació de Pau Canaleta, Andreu Mayayo i Pere Cullell, i amb una atenció especial a la informació del trànsit.
 
La informació continuarà a l'antena de les dues emissores amb una edició especial del "Catalunya vespre", on se seguirà la manifestació que sortirà de la plaça Urquinaona i els concerts al passeig de Lluís Companys de Barcelona. La cloenda del seguiment especial per a la Diada a Catalunya Ràdio serà de 20.00 a 21.00 del vespre, amb una tertúlia especial d'anàlisi de la jornada, conduïda per Sílvia Cóppulo, amb la participació de Núria Ribó, Marta Alòs i Marina Llansana.

Catalunya Música connectarà a les 20.30 amb la sala simfònica de L'Auditori per oferir en directe el Concert de l'11 de Setembre "Nova Catalònia". 
Anar al contingut