Drama i comèdia

"Amb C majúscula", la nova sèrie del dilluns a la nit

Cada dilluns, tres capítols de la nova sèrie de TV3. Una producció protagonitzada per Laura Linney que retrata, amb una valenta mescla de drama i comèdia, els canvis en la vida de Cathy Jamison, una perfecta mestressa de casa, mare i professora, a qui diagnostiquen un càncer.
Actualitzat
"Amb C majúscula"  és una de els estrenes destacades de la programació estival de TV3. Una sèrie de la sempre provocadora cadena nord-americana Showtime, protagonitzada per Laura Linney, que retrata, amb una valenta mescla de drama i comèdia, els canvis en la vida de Cathy Jamison, una perfecta mestressa de casa, mare i professora, a qui diagnostiquen un càncer.La Cathy decidirà negar-se a fer cap tractament i mantindrà en secret la seva malaltia, mentre es deixa anar i comença a canviar la seva vida.

L'estrena de la nova sèrie, aquest dilluns, va ser un dels programes més vistos del dia i va reunir prop de 300.000 espectadors.

TV3 emetrà cada dilluns tres capítols d'aquesta sèrie de quatre temporades, que té quaranta capítols en total. Cada una de les temporades està dissenyada per representar una estació de l'any. L'estrena, el 4 d'agost a TV3, va ser un dels programes més vistos de dilluns i va reunir prop de 300.000 espectadors.

La primera temporada, està dedicada a l'estiu, i així de manera consecutiva. La quarta temporada comença amb el primer dia de tardor, i, per tant, tanca el cicle. Per altra banda, les temporades també representen les cinc fases del dol: negació, ira, negociació, depressió i acceptació. La quarta temporada acumula les dues últimes.

Esposa. Mare. Professora. I, ara, víctima de càncer. Amb un càncer en estadi IV acabat de diagnosticar, la Cathy Jamison (Laura Linney), natural de Minneapolis, manté inicialment la malaltia en secret i no en diu res al seu marit, Paul, ni al seu fill, Adam, mentre es prepara per al que, segons el seu metge, ha de ser una mort segura. Aprofitant l'ocasió, la Cathy surt a comprar-se la piscina que sempre havia volgut i un esportiu vermell que deixarà al seu fill, Adam, pel seu divuitè aniversari. El seu viatge es torna alhora més enriquidor i complicat a causa d'una veïna d'edat avançada i irascible que amaga un secret devastador; d'una estudiant amb sobrepès a qui adopta com a projecte especial; d'un encarregat de manteniment d'una escola atractiu, i d'un germà idiosincràtic per a qui ser un "sense sostre" és una opció d'estil de vida. I, jugant la mà de cartes que té, la Cathy està disposada a viure el que li queda al màxim mentre, va preparant la família per al seu inevitable destí.

"Amb C majúscula" va ser la millor estrena en els últims vuit anys de Showtime, cadena responsable d'èxits com "Dexter" i "Weeds". La sèrie va reunir 1,15 milions d'espectadors en el seu debut. També ha estat ben rebuda per la crítica especialitzada, que n'ha destacat, sobretot, el treball de Linney, que amb la seva interpretació es va endur un Globus d'Or a la millor actriu de comèdia.

Al costat de Laura Linney (nominada a l'Oscar en tres ocasions i premiada amb un Emmy i un Globus d'Or per la minisèrie "John Adams"), hi trobem noms destacats del cine i la televisió. Oliver Platt ("X-Men", "Bored to death", "Nip/Tuck") és Paul, el marit immadur; Gabriel Basso ("Super 8"), Adam, el fill; John Benjamin Hickey ("The good wife"), Sean, el germà; Gabourey Sibide (nominada a l'Oscar per "Precious") és Andrea, l'alumna, i Phyllis Somerville ( "Los Soprano", "Llei i ordre" o "CSI"), Marlene, la veïna rondinaire. La bona acollida de la primera temporada va fer que se sumessin al repartiment figures com Susan Sarandon ("Thelma & Louise"), Alan Alda ("M.A.S.H"), Allison Janney ("El ala oeste de la Casa Blanca") i Victor Garber ("Alias", "Web Therapy").

Intèrprets:
Laura Linney fa de Cathy Jamison ("John Adams")
Oliver Platt fa de Paul ("Huff")
John Benjamin Hickey fa de Sean ("Law & Order")
Phyllis Somerville fa de Marlene ("Kidnapped")
Gabriel Basso fa d'Adam ("The Middle")

Productors executius:
Neal H. Moritz ("Prison Break")
Vivian Cannon ("Emily's Reasons Why Not")
Bill Condon ("Dreamgirls")
Laura Linney ("John Adams")
Darlene Hunt ("Will & Grace")
Jenny Bicks ("Sex and the City")