Entrevista

Agustí Esteve: "La voluntat de '2324' és fer l'actualitat més fàcil d'entendre"

El 3/24 arriba al desè aniversari convertit en el canal informatiu de referència a Catalunya. El seguiment puntual de les notícies es completa ara amb "2324". De dilluns a dijous a les 23.00, Agustí Esteve ens oferirà una mirada pausada a l'actualitat.

Agustí, per què aquest nom, "2324"?
És una manera de fer l'ullet a l'hora d'emissió del programa, d'11 a 12 de la nit, jugant també amb el nom del canal. Amb aquest programa volem ajudar a fer créixer el 3/24.

El canal es caracteritza per les rodes informatives. El programa tancarà la jornada aprofundint en la informació...
Hi haurà una part d'informació més pura i dura. Però després vindrà una part de context, de valor afegit, on intentarem fer més digerible a l'espectador aquesta informació. També tindrem una part d'opinió i una altra de participació, on sabrem què pensen els espectadors a través de les xarxes socials. Tot això ho farem cuidant molt el punt de vista formal: la imatge prendrà protagonisme, i la informació estarà molt determinada pel material visual de què disposem. A més, cuidarem molt la realització, les transicions, els decorats... tot plegat ajudarà a oferir una informació molt conversada i més explicativa.

La part d'opinió i anàlisi, per tant, tindrà un pes molt important.
Sí, comptarem amb economistes, periodistes, advocats, experts en temes socials… Ens agradaria professionalitzar al màxim la tertúlia, d'introduir-hi temes d'actualitat però també temes que són de fons i parlar-hi amb experts. Per tant, hi haurà força moviment: de gent més mediàtica a gent de l'àmbit de la universitat, de l'empresa, de l'advocacia o del món del treball social. Us avanço alguns noms: Tian Riba, Agustí Colomines, Bernat Dedéu, Marina Llansana, Éric Bertran, un professor universitari llicenciat en matemàtiques i expert en temes econòmics que es diu Albert Banal...

Al "2324" també incorporareu les noves tecnologies. Com?
Volem treballar molt les entrevistes no presencials. Moltes vegades ens limita el fet que la persona no pugui venir a plató, i ens perdem gent molt interessant. Skype ens aproximarà tota aquesta gent que no podem portar físicament. Al canal 3/24 ja hem fet servir aquesta tecnologia moltes vegades, per exemple amb l'huracà "Sandy": vam poder parlar amb catalans afectats. Els espectadors també participaran del programa a través de Twitter, i farem un repàs diari dels tuits més destacats.

Creus que la situació actual, en què potser es parla més que mai d'economia, política, temes socials... demanava un programa d'aquest tipus?

Hi ha un interès i una demanda per part de la gent d'entendre la informació. Crec que els mitjans hem de fer tot l'esforç que puguem per interpretar l'actualitat i permetre que la digestió per part del públic sigui més fàcil; i aquest programa vol anar en aquesta línia, que fem als TNs i a espais monogràfics del 324. Crec que és molt important i necessari introduïa aquesta anàlisi al món de la informació general.

Personalment, com encares aquest repte?
És un regal absolut per a un periodista poder disposar cada dia d'un temps a televisió per intentar ajudar la gent a entendre el que està passant. A més, és un repte professional i personal, que m'arriba en un moment molt interessant de la meva carrera. He treballat en l'àmbit de la gestió informativa i també com a periodista sobre el terreny, i poder combinar la meva experiència en els dos camps en aquest programa serà especialment gratificant.

Per què li diries a la gent que no se l'ha de perdre?
El programa, a darrera hora, en un moment que la gent ja acaba el dia i es queda sense bateria, demana una informació servida molt més a foc lent, perquè la puguis digerir fàcilment. Per això l'objectiu és fer servir els millors ingredients i volem tenir molta cura a l'hora de fer-lo. La idea és aquesta: la gent podrà disfrutar d'un moment de televisió informativa, molt fàcil de pair i entendre.
Anar al contingut