Nomenament

Adelina Castillejo, nova defensora de l'audiència de la CCMA

Així ho ha acordat aquest dimecres el Consell de Govern de la Corporació Catalana de la CCMA. Castillejo vetllarà pels drets dels espectadors i els oients de TV3, Catalunya Ràdio i els seus portals a internet.

Adelina Castillejo és la nova Defensora de l'Audiència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons ha acordat aquest dimecres el Consell de Govern de l'ens a proposta del director general, Ramon Mateu. Castillejo, que també dirigirà el Servei d'Atenció a l'Audiència, vetllarà pel compliment del servei públic a TV3, Catalunya Ràdio i els seus portals a internet, especialment per la transmissió d'una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural, i amb l'equilibri territorial. La nova Defensora agafa el relleu del periodista Carles Pérez, que ha acabat el mandat.

Inspirant-se en l'"ombudsman" suec, la CCMA va crear el 2008 la figura del Defensor de l'Audiència com a mecanisme d'autoregulació periodística, una institució que rep les consultes i suggeriments dels usuaris dels mitjans, i convida tant els professionals de la comunicació com l'audiència a un exercici de reflexió sobre el servei públic dels mitjans de comunicació.

La defensora supervisarà les respostes del Servei d'Atenció a l'Audiència i respondrà les comunicacions relacionades amb la protecció de la infància i la joventut, el dret a la intimitat, l'honor i la imatge de les persones i el respecte dels principis d'igualtat i no discriminació de la ciutadania. A més, elaborarà un informe anual que presentarà al Consell de Govern i que, posteriorment, es farà públic.

La defensora i el Servei d'Atenció a l'Audiència, creat el 2006, són la plasmació de l'exigència i el compromís de la CCMA amb la defensa i l'exercici dels drets de la ciutadania, i manifesten la voluntat de transparència dels mitjans de comunicació públics. A més, permeten conèixer millor les demandes, preferències i opinions de l'audiència i millorar, així, la qualitat de la programació.

Adelina Castillejo dirigia fins ara el Servei d'Atenció a l'Audiència de Catalunya Ràdio i s'ocupava de l'àrea de Responsabilitat Social Corporativa de l'emissora. Periodista de llarga trajectòria i reconegut prestigi, està vinculada des del 1984 a Catalunya Ràdio, on ha realitzat diversos programes com ara "Adelina Bulevard" i "La solució". Del 2004 al 2006 va ser coordinadora de l'emissora Catalunya Cultura. També ha treballat a la Cadena SER, TVE, Ràdio Miramar, Radio España i Ràdio Sabadell, entre d'altres.

El 2010 va ser guardonada amb el Premi APEI, atorgat per l'Associació Professional Espanyola d'Informadors, per la seva trajectòria a la ràdio i la televisió, i el 2011 va rebre una menció d'honor dels Premis Ràdio Associació de Catalunya per la seva dedicació i treball en els diferents àmbits de la comunicació audiovisual, tant en tasques d'execució directa com de gestió.
Anar al contingut