Anar a la navegació principal

8m 2020

Som el 51% de la població, però només el 3% de les cúpules directives, cobrem un 27% menys de mitjana, rebem diagnòstic mèdic 4 anys més tard que els homes i denunciem més de dues violacions al dia només a Catalunya. Són només algunes de les dades que confirmen les desigualtats de gènere que encara patim les dones en ple segle XXI. Amb aquests 8 capítols especials, que s’emetran de l’1 al 8 de març al final del “Telenotícies vespre”, volem parlar-ne i ensenyar com moltes dones lluiten cada dia per enderrocar els estereotips i proposen noves maneres de viure i reivindicar-nos.

SOM les que no hi són

Seguirem a una supervivent de violència masclista que ara fa xerrades als instituts per explicar com se’n va sortir i ens preguntarem quantes dones n’estan patint ara mateix. També veurem com transformen les cicatrius que els han quedat.

El cop més gran que em va fer la meva parella no va ser quan em va intentar matar, que ho va intentar dues vegades. Va ser la primera vegada que em va insultar davant de tothom. Sabeu què és el que em va fer més mal? Que ningú va dir res, fins i tot es va fer un cor.

Pamela Palenciano
SOM les que no hi són

SOM diferents?

Quins són els símptomes d’un atac de cor? Són els mateixos en elles que en ells? I què passa quan un home i una dona van a urgències amb els mateixos símptomes? Parlarem del biaix de gènere assistencial i de malalties que, “pel fet de ser de dones”, estan oblidades.

Jo crec que si els homes tinguessin la regla, tot el món giraria entorn del cicle menstrual. I l'endometriosi ja faria molts anys que ja s'hauria descobert i s'hauria investigat, hi hauria tractaments i seria tot una mica més esperançador.

Marta Puig, Lyona
SOM diferents?

SOM com som

El pèl de les dones fa por? Intentarem respondre a aquesta pregunta amb dones que no es depilen i altres que viuen diàriament la pressió estètica sobre els seus cossos i ens explicaran com se n’alliberen.

Jo no em depilo perquè hi va haver un dia que vaig dir ‘què estic fent?’ ‘per què ho estic fent?’ em fa mal, és una inversió de diners i vaig dir prou

Zinteta
SOM com som

SOM com ens definim

Parlem diferent als nens i a les nenes? Què passa quan utilitzem el genèric femení? Els “piropos” són masclistes? I les lletres de les cançons? Ens ho respondran una professora de llenguatge inclusiu i també una “youtuber” que es dedica a gravar els homes que li diuen floretes pel carrer.

Jo el que volia és que deixessin de molestar-me. I l’única manera que tenia era traient el mòbil. Va arribar el moment que vaig dir: ‘Prou, a partir d’ara ploraran ells’.

Alicia Murillo
SOM com ens definim

SOM el sexe dèbil?

Què és ser home? Com els afecta el masclisme també a ells? Ens ho respondran diferents tipus d’homes que lluiten cada dia per fer del “ser home” una cosa diferent de la que marquen els estereotips.

T'ensenyen a no plorar i després, emocionalment, no ploris perquè sembles una nena.

Txus Carbó
SOM el sexe dèbil?

SOM esport d’elit

Ens preguntarem què és “córrer com una nena” i ens ho respondrà una de les capitanes del Barça, l’Alèxia Putellas. També veurem com tracten els mitjans de comunicació l’esport femení i quines desigualtats, més enllà de les salarials, encara existeixen.

Per mi, xutar ‘com una nena’ és xutar normal. És la pròpia societat la que et va posant trampes i barreres. Això és al final el que ha de canviar i el que ja està canviant.

Alèxia Putellas, segona capitana del Barça
SOM esport d’elit

SOM el que vulguem ser

Quines extraescolars fan els nostres fills i filles? A què juguen al pati o quina roba els comprem? En aquesta contra ens plantejarem quines són les desigualtats que imposem els adults a nens i nenes des de la primera infància.

Quan una persona fa una cosa totalment diferent dels altres i no segueix el camí que han de seguir, xoca i ets com el raro.

Pau Ribes, natació sincronitzada
SOM el que vulguem ser

SOM talent

El terra enganxós explica per què les dones no accedeixen als càrrecs directius? La maternitat és encara un fre a les carreres professionals de les dones? Al talent femení ni hi és ni se l’espera. En parlarem amb una directiva i una mare que treballa a jornada parcial per poder cuidar les seves filles.

No podem esperar més que arribi la igualtat. És una qüestió de justícia i també és una qüestió econòmica. Les empreses no podem prescindir del 50% del talent.

Anna Gener, CEO Savills Aguirre Newman Barcelona
SOM talent