"La carta d'amor escarlata" i "El cas Zero": a televisió i a la carta

7 raons de fan per veure les pel·lícules del detectiu Conan

Hem anat a buscar els experts: els seguidors del detectiu Conan ens expliquen què és el millor de les pel·lícules "La carta d'amor escarlata" i "El cas Zero", que emet el Super3

El canal Super3 emet les pel·lícules del detectiu Conan "La carta d'amor escarlata" i "El cas Zero", dos dels tres últims films d'aquest personatge creat per Gosho Aoyama. Estaran disponibles a la carta durant 7 dies a partir de la seva emissió, els dies 29 d'agost i 5 de setembre respectivament. Sabem que, si sou seguidors de la sèrie, no us perdreu cap de les pel·lícules, però hem volgut contactar amb alguns dels moltíssims fans de Conan Edogawa perquè ens expliquin per què és imprescindible veure-les. De tot el que ens han dit n'hem extret 7 raons per les quals s'ha de veure "La carta d'amor escarlata" i "El cas Zero" tant sí com no.

1. La trama de les pel·lícules amplia la dimensió la sèrie

Heiji Hattori, el detectiu adolescent de l'oest
Heiji Hattori, el detectiu adolescent de l'oest ("El detectiu Conan: La carta d'amor escarlata")

Les pel·lícules del detectiu Conan no acostumen a afectar la trama de la sèrie, però sí que l'amplien. A "La carta d'amor escarlata", per exemple, un dels temes principals és "la relació d'amor entre en Heiji Hattori i la Kazuha Toyama, poc explorada a les pel·lícules de la sèrie", explica Daniel Chueca (@TerryWolles a Twitter). "Ens ofereix la cara romàntica d'en Hattori", afegeix la Fadoua (Fady  - @FadyChan4869xX a Twitter), "aquell detectiu i estudiant de l'oest que a tots ens encanta. Els seus problemes romàntics són retratats d'una manera molt adorable".

El Bourbon o Tōru Amuro és membre de l'Organització els Homes de Negre
El Bourbon o Tōru Amuro és membre de l'Organització dels Homes de Negre ("El detectiu Conan: El cas Zero")


Pel que fa a "El cas Zero", la pel·lícula  aporta "un gir més adult i seriós a les investigacions", diu Daniel Chueca. El film se centra sobretot en el personatge del Tōru Amuro, "que és molt misteriós i té moltes cares ocultes", segons la Lídia (Lídia - @howlterswift a Twitter). Precisament en aquests misteris podria haver-hi la clau per tornar el petit detectiu al seu aspecte original: "el Conan dubta si l'Amuro és un infiltrat a l'Organització dels Homes de Negre o en forma part, per aquesta raó no sap si confiar en ell perquè l'ajudi", explica Magalí Velázquez. Segons avança Ramon Roca (El Detectiu Conan en català - @ElDetectiuConan a Twitter), "a la pel·lícula ens mostren les tres facetes de l'Amuro".
A la pregunta de si la pel·lícula avança aspectes importants de la sèrie, la Fadoua respon: "Hem tingut debats amb amics sobre la pel·lícula, i creiem que descobreix aspectes que afecten la trama principal de tota la sèrie". Per la Fadoua, Gosho Aoyama ha deixat una pista que permet intuir una possible evolució de la trama. En canvi, la Lídia creu que "les pel·lícules del Detectiu Conan sempre van a part de la sèrie i els descobriments importants es fan als episodis habituals". Sigui com sigui estigueu tranquils, perquè l'usuari de Twitter @Chaoss121 assegura que "si s'està al dia amb l'emissió actual del Super3, les dues pel·lícules no espatllaran res".

2. Una pel·lícula és molt més que un episodi llarg

El detectiu Conan té prop de mil episodis i 23 pel·lícules estrenades. Segons el Víctor (𝚂𝚑𝚒𝚗𝚒𝚌𝚑𝚒 𝙺𝚞𝚍𝚘 - @iSilverBulletx a Twitter), "les pel·lícules estan fetes per a fans de veritat, ja que exploten el que no podem veure a la sèrie principal".  A més, "tenen un estil diferent dels episodis, perquè permeten que el director condueixi la història de forma més lliure, sobretot en estar més deslligades del fil conductor oficial de la sèrie", afegeix la Lídia. Mentre que un capítol de la sèrie dura poc més de vint minuts, les pel·lícules gairebé arriben a les dues hores, però tal com assegura el Ramon Roca, "són un tren d'emocions que no s'atura fins als crèdits, són molt bones i se't fan curtes de veure".

3. Per les escenes d'acció esbojarrades

Una de les característiques escenes d'acció amb cotxes del Detectiu Conan
Una de les característiques escenes d'acció amb cotxes del detectiu Conan ("El detectiu Conan: El cas Zero")

Els llargmetratges del Conan sempre tenen elements d'acció, però a "El cas Zero" aquest element destaca especialment. Daniel Chueca assegura que "conté algunes de les escenes d'acció més esbojarrades que hagi vist mai a Conan". Un aspecte que també destaca la Fadoua quan explica: "Una cosa que m'agrada molt de les pel·lícules són les brillants escenes d'acció, sobretot amb els cotxes, ja que estan totes ben executades i sempre em deixen enganxada al seient".

4. Un èxit amb rècord de recaptació al cinema

"El cas Zero" és una pel·lícula digna de projectar-se al cinema i el públic japonès així ho ha certificat. El film va estar 5 setmanes el número 1 a les sales del Japó i va ser la pel·lícula amb millor recaptació del 2018. Tal com destaca Daniel Chueca, "va batre el rècord de recaptació de la franquícia, va passar per sobre d''Avengers: Infinity War' al Japó i va fer ressorgir la popularitat de la sèrie a tot el món".

5. La música és deliciosa

 

La banda sonora de les pel·lícules del detectiu Conan sempre està especialment cuidada.  A "Una carta d'amor escarlata", Mai Kuraki hi interpreta el tema "Togetsukyo ~ Kimi Omofu ~". Si sou fans del Conan segur que, com a mínim, aquesta cantant us sona. "Mai Kuraki és el primer nom que et ve al cap quan penses en música del Conan", explica Daniel Chueca, "es va lluir tant amb la cançó de 'La carta d'amor escarlata' que va tornar a aparèixer com a tema de crèdits més endavant a la sèrie".  Si una cosa té parlar amb els fans és que no se'ls escapa cap detall. Ramon Roca concreta que "el tema musical de la pel·lícula es va rescatar i utilitzar a la sèrie entre els episodis 931 i 941, que encara no existeixen en català". A més, segons explica el Ramon, "la Mai Kuraki ha guanyat un rècord Guinness per haver interpretat el nombre més gran de cançons principals d'un anime, 'El detectiu Conan', i fins i tot ha fet 'cameos' durant la sèrie".
Pel que fa al tema d'"El cas Zero", "Rei -ZERO-", obra del cantant i compositor Masaharu Fukuyama, "sembla una barreja de flamenc modern i pop japonès que s'ha de sentir de principi a fi per gaudir-la plenament", explica Daniel Chueca. La lletra de la cançó és especialment adient per al llargmetratge. Segons la Fadoua, "va molt bé amb el missatge principal de la pel·lícula que Amuro transmet: 'Vull protegir-te, malgrat tot, vull protegir el teu futur, fins i tot si per aconseguir-ho em converteixo de vegades en el mal'".

6. Descobriràs nous personatges

La misteriosa Momiji Ooka
La misteriosa Momiji Ooka ("El detectiu Conan: La carta d'amor escarlata")

La pel·lícula "La carta d'amor escarlata" presenta dos personatges nous:  la Momiji Ooka i el seu majordom Muga Iori. "Apareixen més endavant a la sèrie, de manera que ens permet veure de quin peu calcen", explica Daniel Chueca. Per tant, si voleu tenir tota la informació de l'univers del detectiu Conan, és important veure la pel·lícula. "Si ets d'aquells que només segueixen la part canònica de la sèrie i només llegeixen el manga, et sorprendrà que els protagonistes ja coneguin la Momiji i no entendràs per què", explica Ramon Roca.

7. Voldràs visitar Kyoto a la tardor

La ciutat de Kyoto a la tardor, a
La ciutat de Kyoto a la tardor, a "La carta d'amor escarlata" ("El detectiu Conan: La carta d'amor escarlata")

Diuen que hi ha dues èpoques de l'any que són especialment indicades per viatjar a la ciutat de Kyoto: a la primavera per veure-la engalanada amb els cirerers florits i durant l'arribada dels colors de la tardor. "La carta d'amor escarlata" està ambientada a la ciutat de Kyoto durant la tardor. La Fadoua considera que és "una pel·lícula preciosa amb un aire molt tradicional del Japó". Destaca els paisatges del fons, els colors de la ciutat i afirma que "han fet una feina preciosa transmetent la bonica sensació de la tardor". No sorprèn que acabi dient: "Voldria visitar la ciutat imperial de Kyoto algun dia. Una preciositat!"

 

Si volguéssiu aprofundir més en els aspectes que envolten "La carta d'amor escarlata" i "El cas Zero", els fans n'han mencionat molts més. Com per exemple el joc de cartes Karuta, eix central de "La carta d'amor escarlata" i del qual Ramón Roca suggereix una cerca per informar-se'n a internet. Però si realment voleu abordar qualsevol petit detall de la sèrie i les pel·lícules, us suggerim que seguiu el hashtag #DetectiuConan3XL a Twitter. La comunitat de fans catalans se l'ha fet seu i hi manté una conversa ben viva, sobretot durant les emissions d'El detectiu Conan". I fins i tot, tal com comenta @Chaoss121, "hi ha hagut gent que ha creat comptes amb els personatges de la sèrie i comenten com si fossin el personatge en qüestió". I recordeu:

"La carta d'amor escarlata"
Dissabte 29 d'agost, a les, 15.30, al Super3 (disponible 7 dies a la carta)

 

A "La carta d'amor escarlata", Conan investiga l'autoria d'una sèrie d'atemptats terroristes que agiten Tòquio. Alhora, apareix en escena una misteriosa dona anomenada Momiji, que afirma ser la xicota de Heiji Hattori, amic d'en Conan. El petit detectiu sospita que els dos fets poden estar relacionats.

"El cas Zero"
Dissabte 5 de setembre, a les 15.30, Super3 (disponible 7 dies a la carta)

A "El cas Zero" Conan ha d'investigar una explosió que té lloc el dia de la inauguració d'un gran complex turístic a Tòquio, on s'ha de celebrar una cimera internacional. Les evidències assenyalen cap a Kogoro Mouri, el pare d'en Ran, com a culpable. Conan Edogawa haurà de trobar el responsable i demostrar la innocència de qui, en un futur incert, podria ser el seu sogre.

Anar al contingut