Del 5 al 9 de maig, Barcelona

6a edició del BCN Sports Film

Gairebé un centenar de pel·lícules es projectaran al festival de cinema esportiu, entre els quals hi ha documentals sobre tota mena de pràctiques esportives: automobilisme, aviació, alpinisme, futbol, dansa, escalada, skate, ciclisme, tenis, surf, boxa, running, atletisme, parapent, esquí, triatló o marató. Quatre dels documentals programats són de producció catalana.
"Puño y metal", de Víctor Alonso

"Puño y metal", de Víctor Alonso

La 6a edició del BCN Sports Film se celebra a Barcelona del 5 al 9 de maig al Museu Olímpic i de l'Esport, la Sala Àmbit Cultural d'El Corte Inglés de Barcelona, l'Institut Francès de Barcelona i l'espai Torre Barrina de l'Hospitalet de Llobregat. Enguany, la participació al festival ha estat tot un rècord: més de 400 pel·lícules procedents de 40 països han optat a formar part de la secció oficial.

"Valley uprising" arriba a Barcelona després d'aconseguir un gran èxit internacional al circuit de festivals de cinema de muntanya. El documental, dirigit per Nick Rosen i Peter Mortimer, narra una història mai explicada de la contracultura dels Estats Units, la del Yosemite Valley. Durant cinquanta anys, els colossals cingles de Yosemite han convidat exploradors i bojos a deixar enrere el materialisme i a llançar-se a l'aventura des de les altures de la roca solitària. La pel·lícula ha guanyat, entre d'altres, els premis següents: Grand Prize, Krakow Mountain Festival; guanyador en la categoria d'alpinisme al Kendal Mountain Film Festival, 2013; Prize People Choise, Banff Mountain Film and Book Festival i el Premi del públic i del jurat, Bilbao Mendi Film Festival, 2014.

El cinema d'esport també mostra com el gènere documental utilitza el recurs de l'animació per explicar històries. "A Valsa Do Pódio" ("The Podium Waltz"), "Drawn", "Hubert Le Blon's Last Flight" i sobretot "I Love Hooligans" són quatre exemples d'aquesta tendència a la hibridació.

Els documentals de producció catalana que es donen cita al festival són "Mirant amunt" ("Glance up"), "24 hora de voluntad y fuerza", "Puño y metal" i "The unseens".

 

 
Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí