Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'imperi construït pel multimilionari Jeff Bezos

Un monopoli imparable: "El món segons Amazon"

Al juliol, Jeff Bezos va deixar la direcció executiva d'Amazon. Feia exactament 27 anys que l'havia fundat al garatge de casa dels seus pares. Ho anunciava poc abans de complir el seu somni: viatjar a l'espai. Però, què hi ha al darrere de l'imperi que ha construït Bezos?

"El món segons Amazon" indaga en la figura de Jeff Bezos aquest personatge visionari que ha revolucionat la nostra manera de consumir. El documental ens desvela com ha anat penetrant discretament en les nostres vides i ens descobreix la seva visió del futur, un món en què la seva empresa seria l'única que necessitem.

Quan va començar l'aventura d'Amazon eren només tres empleats i venien uns 20 llibres al dia. Avui és el gegant del comerç electrònic, la botiga més gran del món, que expedeix 5.000 milions de paquets l'any. De tot tipus, immediatament, als cinc continents. Un negoci que s'assembla massa a un monopoli, si no és que ho és.

Però l'avui multimilionari Bezos no en va tenir prou de controlar la distribució dels nostres productes. També va voler controlar el núvol. Qui agafa ara el seu relleu, Andy Jassy, és de fet qui ha impulsat Amazon Web Services, motor de la rendibilitat de la companyia. Avui és la principal infraestructura d'emmagatzematge de dades en línia del planeta. La internet mundial depèn cada cop més d'algun dels centres de dades que Amazon té.

"Amazon vol controlar la infraestructura de la nostra economia. No té cap competidor que li pugui fer ombra; només podria fer-ho un govern", Stacy Mitchell, directora de l'Institut per l'Autonomia Local, Nova York

 

Jeff Bezos, el fundador d'un imperi que vol controlar la distribució de tots els nostres productes

El documental analitza les ombres al darrere d'aquest imperi mundial en contínua expansió. Aprofundeix en la guerra comercial a l'Índia, el xoc amb les legislacions laborals europees, les pràctiques fiscals, els milions dedicats al lobbisme i la visió d'un home complex i ambiciós, partidari d'una llibertat d'empresa total sense regulacions.

"Potser vaig ajudar a crear una cosa que no contribueix a un món millor", Paul Davis, antic programador d'Amazon.

 

Dirigit per: Adrien Pinon i Thomas Lafarg

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut