Carles Solà, director del programa "60 minuts"

El programa "60 minuts" comença la 27a temporada i continua programant els millors documentals periodístics dedicats a l'aprofundiment i anàlisi de l'actualitat i a la reflexió social, política i econòmica sobre els principals temes de debat arreu del món.

Aquesta temporada, "Espases al guió" analitza en profunditat la guerra de mitjans que Estat Islàmic dedica exclusivament a un calculat i fred objectiu: introduir-se en la ment, en les llars i en els cercles polítics de tot el món. Experts en la realització de documentals i en l'anàlisi dels mitjans de comunicació expliquen l'estratègia comunicativa i com aquesta "takfiri" –maquinària de propaganda- pot ser comparada.

"Llatins, la cara canviant dels Estats Units" mostra la realitat d'un col·lectiu que l'any 2035 representarà el 35% de la població nord-americana: els llatins avui són un col·lectiu integrat per 55 milions de persones. L'any 2012 van votar de manera aclaparadora -un 75%- Barack Obama i li van donar el segon mandat. En les pròximes eleccions de novembre, decidiran també el futur polític, social, econòmic i cultural dels Estats Units?

Altres treballs que podreu veure són "Pepe Mújica. El president", retrat sobre l'exguerriller i conreador de flors uruguaià que va arribar a ser "el president més pobre del món"; "Tetes noves", que indaga sobre les opcions que té una persona portadora del gen hereditari BRCA-1, responsable de l'augment del risc de desenvolupar càncer de mama i d'ovari; "Una causa Nobel", enginyosa visió de com funciona un dels organismes més prestigiosos del món, el comitè del Premi Nobel, guardonada amb el Prix Europa 2015, o "Tarajal. Desmuntant la impunitat a la frontera sud", que posa de manifest la controvèrsia jurídica al voltant de la sentència sobre la tragèdia ocorreguda a la platja de Tarajal (Ceuta) el febrer del 2014 i la tasca legal de les organitzacions de defensa dels drets humans.

I molts més documentals, a "60 minuts".  
Anar al contingut