"Perseguir l'asil"

"PERSEGUIR L'ASIL" EMISSIÓ: dimecres 14 de març, a les 23.00, al 33, 30 dies a Internet (GEO blocat a Espanya) La denúncia del tracte cruel i inhumà

"PERSEGUIR L'ASIL"


EMISSIÓ: dimecres 14 de març, a les 23.00, al 33, 30 dies a Internet (GEO blocat a Espanya)

La denúncia del tracte cruel i inhumà d'Austràlia als sol·licitants d'asil i als refugiats, posant de relleu l'impacte humà, polític, financer i moral de la política del govern actual i dels anteriors.
Els sol·licitants d'asil de tot el món segueixen arriscant les seves vides embarcant-se en vaixells en condicions extremadament perilloses a la recerca d'un port segur, d'una vida millor. Però, què passa quan la destinació és tan poc acollidora com alguns dels perills que afronten durant la travessia?

Austràlia ha implantat algunes de les lleis d'immigració més dures del món, i aquest documental d'Eva Orner mostra el brutal impacte d'aquestes polítiques: els sol·licitants d'asil són detinguts, maltractats i traslladats a illes sovint completament aïllades i els mantenen en una espècie de llimbs jurídics, de vegades durant anys.

"Perseguir l'asil" incorpora imatges absolutament impactants de les instal·lacions de detenció australianes mai vistes abans, obtingudes per fonts anònimes amb càmeres ocultes. Revelen la desesperació dels detinguts i el sentiment d'impotència del personal contractat per supervisar-los.

A mesura que surten a la llum informes d'abusos sexuals i físics, es plantegen més preguntes sobre el govern actual d'un país on els seus líders han elegit la detenció en comptes de demostrar un mínim de compassió i priven els desesperats dels seus drets humans bàsics.

Dirigit per Eva Orner
Anar al contingut