Oceans de plàstic

EMISSIÓ: DIMARTS 17 DE MAIG Els oceans s'estan convertint en els abocadors de deixalles del món. Avui en dia, cada quilòmetre d'oceà conté al voltant de 74.000 peces de plàstic

EMISSIÓ: DIMARTS 17 DE MAIGEls oceans s'estan convertint en els abocadors de deixalles del món. Avui en dia, cada quilòmetre d'oceà conté al voltant de 74.000 peces de plàstic. Una mena de "caldo de cultiu", fet a partir de residus plàstics, que mata centenars i milers d'animals cada any i que suposa, també que, lentament, es filtrin substàncies químiques en la cadena alimentària.
A Holanda, un grup de científics que estudia l'extinció de les aus ha trobat que aquestes tenen plàstic a l'estómac en un 95% de les mostres. D'altra banda, a Alemanya, els investigadors han descobert que les substàncies químiques que es desprenen del plàstic afecten el sistema reproductiu dels animals. Mentrestant, a Califòrnia els conservacionistes veuen com es multiplica el nombre de balenes i de dofins que moren, agonitzant, quan els budells se'ls bloquegen amb trossos de plàstic. Quin serà l'impacte d'aquesta "contaminació plàstica" a curt i a mitjà termini? Es pot fer alguna cosa per salvar els oceans?
A "Oceans de plàstic" coneixerem els intents científics que s'estan fent contra rellotge per posar fre a la pol·lució mortífera que amenaça l'ecosistema marí.

Dirigit per Sandrine Feydel.
Anar al contingut