"Mort a l'estació"
"MORT A L'ESTACIÓ" EMISSIÓ: el dilluns 22 de juny de 2020, a les 23.00, al 33; 30 dies a internet (GEO blocat a Espanya). L'atac terrorista a la
"Mort a l'estació"

"Mort a l'estació"

"MORT A L'ESTACIÓ" EMISSIÓ: el dilluns 22 de juny de 2020, a les 23.00, al 33; 30 dies a internet (GEO blocat a Espanya). L'atac terrorista a la

"MORT A L'ESTACIÓ"
 
EMISSIÓ: el dilluns 22 de juny de 2020, a les 23.00, al 33; 30 dies a internet (GEO blocat a Espanya).
 
L'atac terrorista a la terminal d'autobusos de la ciutat israeliana de Beerxeba el 2015 constitueix la base d'aquest documental tan premiat. Però advertim: no tot és el que sembla. Una història, fidel reflex de la situació, sovint demencial, que pateix la societat israeliana. 
L'atac terrorista a la terminal d'autobusos de Beerxeba sembla encapsular el tràgic trastorn de la situació a Israel. Un fet que va actuar de petit microcosmos de l'olla a pressió que ha esdevingut la vida al país.
Minuts després de l'atac inicial, la informació en un principi contradictòria, va començar a fluir ràpidament. Primer es va dir que un terrorista va ser mortalment abatut després d'assassinar un soldat i ferir molts altres a la sala d'espera de l'estació d'autobusos. Després es va "saber" que de fet hi havia dos terroristes implicats: el primer, mort per trets per part de les forces de seguretat, i l'altre capturat viu.

Una hora després de l'atac, van començar a circular fotografies de l'interior de l'estació: imatges de l'home etiquetat com a segon terrorista, estirat a terra i envoltat de la seva pròpia sang. Havia estat tirotejat diverses vegades i ara l'envoltava gent histèrica que cridava, maleïa, escopia. De tant en tant, algú li pegava al cap o al cos.

Un home gran, potser de 50 o 60 anys, intenta protegir-lo. Col·loca un banc entre l'home i la multitud, però no és una barrera suficient. La pallissa continua, i el metratge del documental és increïblement difícil de veure. Tot i així, l'espectador es diu: era un terrorista. Va venir allà a matar. Després es va saber que va morir de camí a l'hospital.
Però aquell segon home, era terrorista? Qui era?

Dirigit per Directed Asaf Sudry i Tali Shemesh
Anar al contingut