"L'anarquista accidental" // "Rèquiem per al somni americà"

"L'ANARQUISTA ACCIDENTAL" EMISSIÓ: dilluns 4 de març, a les 22.50, al 33 i 30 dies a Internet (GEO blocat a Espanya) El viatge ideològic d'un alt

"L'ANARQUISTA ACCIDENTAL"


EMISSIÓ: dilluns 4 de març, a les 22.50, al 33 i 30 dies a Internet (GEO blocat a Espanya)


El viatge ideològic d'un alt funcionari i diplomàtic britànic, Carne Ross, a la recerca de noves respostes col·lectives d'organització política i social, més enllà del sistema occidental basat exclusivament en les elits.
El britànic Carne Ross era un alt funcionari britànic, un diplomàtic de carrera. Estava convençut que el sistema polític de les democràcies capitalistes occidentals era la millor recepta "per salvar el món".
Fins que una gran decepció, el xoc frontal amb la "realpolitik", el fa replantejar-s'ho tot: va ser testimoni, en primera línia, de les mentides i manipulacions que Londres i Washington van oferir a l'opinió pública mundial per desencadenar la guerra contra l'Iraq de Saddam Hussein.

Dimiteix dels seus càrrecs el 2004 i funda el primer grup mundial d'assessoria diplomàtica sense ànim de lucre: Independent Diplomat. El seu objectiu és assessorar països pobres i grups de defensa dels drets civil i polítics d'arreu del món.

"L'anarquista accidental" segueix el viatge interior i real que fa Carne Ross a la recerca de respostes als nous reptes que sorgeixen de la realitat: analitza el moviment "Occupy Wall Street" de Nova York, el moviment col·lectivista de Marinaleda, a Espanya, parla abastament amb l'intel·lectual de referència de l'esquerra internacional, el nord-americà Noam Chomsky, i fa una immersió històrica sobre l'experiència de l'anarquisme a la Barcelona de la Guerra Civil. El seu periple ideològic el porta finalment a Síria, a tan sols vuit quilòmetres d'on opera Estat Islàmic, per esbrinar l'essència del moviment guerriller kurd.

Carne escriu i apareix regularment als mitjans de comunicació, comenta sobre sistemes alternatius d'organització social, en particular sobre l'anarquisme. Aquest documental, "Anarchist Accidental", està basat en l'últim llibre de Carne, "La revolució sense líders: com la gent comuna prendrà el poder i canviarà la política al segle XXI" (Penguin Books, 2012).

Dirigit per John Archer i Clara Glynn
"RÈQUIEM PER AL SOMNI AMERICÀ"


EMISSIÓ: dilluns 4 de març a les 23.45, al 33.El discurs definitiu de Noam Chomsky sobre la pèrdua de democràcia en el nostre tempsUna producció de PF Pictures.


Vint anys després de "Manufacturing consent" i deu després de "The Corporation", el científic, lingüista, filòsof i professor estatunidenc Noam Chomsky dissecciona a "Rèquiem per al somni americà" ("Requiem for the american dream") el desenvolupament més dramàtic del nostre temps: l'extraordinària consolidació de la riquesa i el poder en mans d'uns quants elegits.
Filmat durant cinc anys, Chomsky discerneix en aquesta llarga entrevista documental les polítiques dels Estats Units de l'últim mig segle i posa al descobert els principis que han portat a aquesta concentració sense precedents del capital privat arreu del món i la influència política que afavoreix una aristocràcia financera, marginant a la gran majoria de la societat.

"Rèquiem per al somni americà" és una mirada en perspectiva --profundament personal-- de Chomsky i una reflexió sincera sobre la seva pròpia vida d'activisme polític i de participació democràtica, feta també amb certa recança. Franc, íntim, inoblidable, aquest és el discurs definitiu de Chomsky sobre la pèrdua de democràcia en el nostre temps. Un diagnòstic magistral d'on som i cap a on anem. Una síntesi de les extraordinàries idees i percepcions del que és considerat l'intel·lectual viu més influent.

Dirigit per Peter Hutchison, Kelly Nyks i Jared P. Scott
Anar al contingut