"La biblioteca humana"

"LA BIBLIOTECA HUMANA" EMISSIÓ: dimecres 7 de febrer, a les 23.00, al 33, tot el període (GEO blocat a Espanya) Com a la ficció distòpica "Farenheit

"LA BIBLIOTECA HUMANA"

EMISSIÓ: dimecres 7 de febrer, a les 23.00, al 33, tot el període (GEO blocat a Espanya)

Com a la ficció distòpica "Farenheit 451, de Ray Bradbury, "La biblioteca humana" és una iniciativa contra la intolerància que converteix persones en llibres.
Després de les últimes eleccions generals a l'octubre del 2015, Polònia ha fet un gir cap a l'ultraconservadorisme. Ha sorgit un Parlament sense representació d'esquerres.
El partit Llei i Justícia va guanyar les eleccions per majoria absoluta amb un programa que promou una Polònia unitària i pura.
Des d'aquella cita electoral, proliferen les manifestacions dels seguidors dels partits de dretes demanant una Polònia lliure d'immigrants i criticant les polítiques europees sobre refugiats.
En aquest entorn, estan sorgint iniciatives populars i ONGs que lluiten per una Polònia més tolerant i multicultural.

Una d'aquestes iniciatives és la Biblioteca Humana de Wroclaw, una proposta educativa que converteix persones en llibres, llibres vius amb un denominador comú: la discriminació. El lector que prengui "prestat" un d'aquests llibres descobrirà històries de minories socials o de persones que per la seva raça, condició sexual o religió han estat apartades de la societat o assenyalades.

En un país poc acostumat a la diversitat, aquesta biblioteca és una oportunitat per lluitar contra la discriminació.

La biblioteca humana, una experiència contra la violència creada el 1993 a Copenhaguen, va ser una iniciativa d'"Europa Transit", un programa actiu contra la intolerància dins el marc de la capitalitat cultural europea Donostia-San Sebastián 2016.

Dirigit per: Xuban Intxausti
Anar al contingut