"Inundacions: una amenaça planetària"

"INUNDACIONS: UNA AMENAÇA PLANETÀRIA" EMISSIÓ: dilluns 10 de desembre, a les 22.50, al 33, Internet 30 dies, GEO Blocat a Espanya. Catastròfiques

"INUNDACIONS: UNA AMENAÇA PLANETÀRIA"


EMISSIÓ: dilluns 10 de desembre, a les 22.50, al 33, Internet 30 dies, GEO Blocat a Espanya.


Catastròfiques inundacions recents com les de Nova York, Bangkok, Nova Orleans i altres ciutats han ajudat a entendre la vulnerabilitat extrema de més de 130 ciutats costaneres a tot el món davant de la violència del mar.
Són megaciutats que ja pateixen les conseqüències d'una sèrie de fenòmens cada cop més freqüents: un sorprenent enfonsament del sòl, l'augment del nivell del mar o la repetició d'esdeveniments climàtics extrems a causa, segons la comunitat científica, de l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle i del consegüent escalfament del planeta.
Considerant que la ciència és capaç d'anticipar-se als perills i de suggerir mesures de protecció, pot respondre als interrogants sobre les causes exactes de la proliferació d'aquests desastres i promoure polítiques preventives eficaces?

Els autors del documental "Inundacions. Una amenaça planetària" es traslladen a Nova York, a Tòquio, a Bangkok, a Xangai, als Països Baixos i a Alemanya per tal de poder compondre una visió global del problema. Ens revelen els últims estudis científics sobre la matèria, els darrers descobriments geològics i oceanogràfics i ens confirmen els riscos per a les poblacions d'aquestes megaciutats costaneres. I ens dibuixen les possibles mesures sostenibles que haurien d'adoptar aquestes urbs si volen afrontar amb garanties el segle XXI.

Ja a diversos indrets del món, economistes, enginyers, oceanògrafs, geòlegs, arquitectes i empreses d'assegurances cooperen per entendre, anticipar i crear una estratègia de protecció sostenible. Una urgència multidisciplinària i tot un repte per al planeta sencer.

Dirigit per Marie Mandy
Anar al contingut