Dimecres, a les 22.15, a "60 minuts"

Experiència interactiva durant l'emissió del documental "El pati del darrere"

Estrena d'"Orgull de Baix", la versió interactiva del documental, amb una navegació guiada en una segona pantalla

El dimecres 30 de novembre, l'espai "60 minuts" del 33 reemet el reportatge "El pati del darrere", que ja es va poder veure a "Sense ficció". Aquesta emissió coincidirà amb l'estrena d'una versió interactiva d'aquest documental, titulada "Orgull de Baix". Per primera vegada a TV3, els espectadors podran seguir l'emissió del documental  amb una segona pantalla on, a mesura que el documental avança a la televisió, es poden veure els diferents continguts que es van activant en el mapa interactiu, que es podrà veure a través de l'adreça electrònica tv3.cat/orgulldebaix.

El Baix Llobregat és l'àrea de Catalunya amb més acumulació d'infraestructures, però sota de les autovies que tallen el seu paisatge s'amaga un dels sòls agraris més fèrtils d'Europa, amb un parc de més de 2.000 hectàrees de conreus; un riu que abasteix la meitat de Barcelona i un delta estratègic per a la migració de les aus. Aquest espai contínuament modificat per acollir els serveis necessaris per al creixement de la gran ciutat que és Barcelona, és també fonamental per garantir el futur i la sostenibilitat de tots.

El documental web "Orgull de Baix" és la versió interactiva del documental "El pati del darrere" i amplia el debat sobre el conflicte entre creixement i sostenibilitat que afecta aquest territori. És un projecte innovador realitzat amb animació web en 3D que permet a l'usuari navegar i descobrir el valor ecològic i agrari de la comarca del Baix Llobregat, les seves lluites, la seva història i el seu futur. El projecte explora un nou format audiovisual a internet, i vol fomentar la participació de l'audiència. 

"Orgull de Baix" és una producció d'Al Pati Produccions i Televisió de Catalunya, realitzada amb el suport del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, els ajuntaments del Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Castelldefels, Gavà, Sant Vicenç dels Horts, Sant Joan Despí, Cornellà, Santa Coloma de Cervelló i Barcelona; la Diputació de Barcelona, el Centre d'Estudis Comarcals, l'Àrea Metropolitana i 182 mecenes particulars que hi han donat suport a través de Verkami.

"El pati del darrere" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Al Pati Produccions, dirigida per Isabel Fernández, que mostra la comarca del Baix Llobregat d'una manera diferent. L'interactiu "Orgull de Baix" va ser un dels seleccionats en la primera convocatòria oberta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per a la producció de documentals interactius.

Anar al contingut