Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Més d'un milió de persones a Europa són víctimes de diverses formes d'esclavitud

El rostre de l'esclavitud moderna: "Una dona captiva"

El rostre arrugat i els ulls enfonsats de la Marish, les seves paraules resignades i sense esperança, les condicions de vida denigrants en què viu, ens transporten a la realitat soterrada de l'esclavitud moderna. A Hongria, a la Unió Europea, en ple segle XXI. Una història que ens sacseja en la setmana que es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

La cineasta Bernadett Tuza-Ritter aconsegueix un accés molt íntim a la Marish, una dona hongaresa de 52 anys que en fa deu que viu com a criada d'una família sense cobrar, després de signar uns préstecs que mai aconseguirà tornar. Completament esclavitzada, treballa també en una fàbrica per un salari minso que ha de donar a la família. Tot, a canvi només de menjar -poc- i tabac. L'abús físic i emocional que pateix aquesta dona li ha minat l'autoestima, incapaç de trobar forces per fugir, d'imaginar-se una vida diferent, de recuperar els seus fills.

La relació de Marish amb la documentalista durant dos anys i mig és el fil conductor d'aquesta història. Sempre al seu costat, entre amiga i voyeur, li pregunta sense pressionar-la, la treu del bloqueig, la condueix subtilment al que acabarà sent el desenllaç: escapar-se.

Una reflexió sobre la llibertat. Sobre la maldat humana. Sobre els perdedors.

Bernadett: "No et fa res que et gravi mentre et maltracten?"

Marish: "No. M'alegro que ho estiguis gravant. Si això ho pots projectar ni que sigui una vegada, veuran de quina manera no s'haurien de tractar les persones. I que tothom mereix respecte, inclosos els que ho han perdut tot."

La Marish és una dona hongaresa de cinquanta-dos anys que viu com a criada d'una família sense cobrar
La Marish és una dona hongaresa de 52 anys que viu com a criada d'una família sense cobrar

L'esclavitud segueix present sota diferents formes: lligams per deutes, violència i intimidació, treballs forçats... Després de l'estrena d'aquest documental a Hongria, l'Organització Internacional de les Migracions va començar una campanya en cooperació amb la policia hongaresa per ajudar les víctimes de l'esclavitud moderna. S'estima que les persones sotmeses a diverses formes d'esclavitud són 22.000 a Hongria, 1,2 milions a Europa i més de 40 milions arreu del món.

"Pots decidir mirar cap a l'altra banda, però no podràs dir mai que no ho sabies", William Wilberforce, 1789

Dirigit per: Bernadett Tuza-Ritter

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut