"El col·leccionista" // "Digue'm papa"

"EL COL·LECCIONISTA" EMISSIÓ: dilluns 1 d'abril, a les 22.45, al 33 i 30 dies a Internet L'obsessió d'un home per entendre com funciona la corrosió

"EL COL·LECCIONISTA"


EMISSIÓ: dilluns 1 d'abril, a les 22.45, al 33 i 30 dies a Internet


L'obsessió d'un home per entendre com funciona la corrosió antisemita.
Arthur Langerman, jueu i tractant de diamants belga, ha col·leccionat pràcticament de tot al llarg de la vida. També, una notable fortuna amb els diamants de color.
Un dia, encoratjat per la dimensió de la tragèdia de l'Holocaust i motivat per la seva història personal -la seva família va ser deportada- va abandonar les altres col·leccions i ha centrat les energies a aconseguir tota mena de material sobre l'antisemitisme: diaris, revistes, quadres, cartells... fins que ha reunit una amplíssima col·lecció de material - més de 7.500 imatges i diversos objectes- que procedeix de pràcticament tots els països d'Europa i dels Estats Units.

La seva obsessió, gairebé malaltissa, en paraules de la seva filla, és esbrinar com, al llarg dels segles, s'ha construït un imaginari col·lectiu -pràcticament universal- que representa els jueus d'una determinada manera, i es pregunta també què han fet ells perquè se'ls vegi i representi així.

El director del documental, Pierre Maillard, ens proposa també una mirada inquietant: davant de la morbiditat, l'acumulació de documents cada vegada més rars, sempre més repugnants, sembla que condueix el col·leccionista al límit de la reclusió interior o, fins i tot, de la bogeria.

Provocació? Deure de memòria històrica o obsessió paranoica?

Dirigit per Pierre Maillard
"DIGUE'M PAPA"


EMISSIÓ: Dilluns 1d'abril, a les 23.45, al 33 i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

Pot canviar, un home violent?


El 2016, es van registrar a Catalunya 12.452 denúncies per violència masclista en l'àmbit de la parella i 1.596 per violència domèstica exercida sobre menors. Vuit dones van ser assassinades per les seves parelles o exparelles. El programa "60 minuts" estrena un documental australià que tracta el tema de la violència dins la llar.
"Digueu-me pare" ("Call Me Dad") és una història sobre homes que han comès o estan en risc de perpetrar la violència familiar. La seguretat i integritat dels seus fills i les seves parelles està en perill. Aquests homes lluiten per mantenir relacions íntimes sense recórrer a l'abús físic, verbal o de cap altra mena. El documental segueix el seu viatge a través d'un programa per al canvi de comportament dirigit a pares responsables de violència familiar, que es fa durant setze setmanes a Melbourne. Durant quatre mesos, aquests homes s'enfronten als seus comportaments en el passat, intenten desenvolupar estratègies per ser més bons pares i parelles i intenten començar a reparar les relacions amb els seus éssers estimats.

El homes que participen en el programa sovint recorren a l'abús verbal o físic en la vida familiar. Per a alguns, els punys són les seves armes. Per a d'altres, les paraules tenen més força i les utilitzen com a part d'un patró d'intimidació, amenaces i abús destinades a aïllar, afeblir i controlar les seves parelles i fills. Ara aquests homes estan buscant un canvi. S'han reunit per parlar, compartir informació i donar-se suport mútuament per a ser millors homes, companys i pares.

La narració se centra en l'evolució de tres participants del curs tant dins com fora del grup. Aconseguiran canviar el seu comportament? Podran viure segures les seves dones i els seus fills?Més informació
Web: http://callmedadfilm.com/

Dirigit per Sophie Wiesner.
Anar al contingut