"Digue-li a la primavera que no vingui" /// "Invictus, la cicatriu a la mirada"

"DIGUE-LI A LA PRIMAVERA QUE NO VINGUI" EMISSIÓ: dimecres 13 de desembre, a les 23.00, al 33, 7 dies a Internet El documental segueix una unitat

"DIGUE-LI A LA PRIMAVERA QUE NO VINGUI"

EMISSIÓ: dimecres 13 de desembre, a les 23.00, al 33, 7 dies a Internet

El documental segueix una unitat de l'Exèrcit Nacional Afganès durant el seu primer any de desplegament a Helmand sense el suport de l'OTAN.


Es tracta d'una filmació íntima sobre el costat humà del combat, que explora les motivacions personals més profundes i els desitjos d'una colla de soldats que lluiten en primera línia de foc. És la guerra de l'Afganistan vista a través dels ulls dels soldats afganesos, que la viuen sense la presència de cap soldat de l'OTAN des de la seva retirada, el 2014.

El conegut "missió complerta" anunciat per George Bush el 2003 és recordat en aquest documental íntim i punyent i amb una fotografia excel·lent, que mostra amb complexitat i subtilesa com el dia a dia dels soldats afganesos no es limita a replicar la feina dels soldats nord-americans que van marxar, sinó que viuen en solitud la gravetat de la situació. Són soldats que han quedat sobre el terreny per mantenir una campanya militar que pot continuar de manera indefinida i que per a ells té caràcter de guerra civil.

Baixos de moral i sovint sense remuneració, són soldats amb pocs motius per a l'ànim, exceptuant la seva fe religiosa, com queda palès discretament en el documental. Resulta paradoxal comprovar que hi ha gent jove a l'Afganistan i en altres indrets per als quals l'11-S --l'acte de terrorisme que va originar precisament el trasbals geopolític que viuen-- és un record llunyà.

Dirigit per Saeed Taji Farouky i Michael McEvoy.

Tràiler: https://vimeo.com/115809611
"INVICTUS, LA CICATRIU A LA MIRADA"

EMISSIÓ: dimecres 13 de desembre, a les 23.48, al 33.

Tres malalts d'ictus, tres edats, tres estadis diferents d'una malaltia.
I una sola lluita: tirar endavant, saber que aquesta cursa contra les limitacions no la perdran, i que finalment sortiran invictes.Personatges principals: Isabel Palomeque / Esteve Pont /Antonio Martín

Dirigit perJavier Rada i Jordi Gallofré
Anar al contingut