Alguns dels dibuixants que participen a "Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia"
Alguns dels dibuixants que participen a "Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia"
Dimecres, a les 23.20, al 33

"60 minuts" emet "Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia"

Examinem l'estat de la democràcia a través de les experiències de dibuixants de dotze països molt diversos

"60 minuts", el programa de reportatges del 33 que cada dimecres emet els millors treballs periodístics produïts arreu del món sobre qüestions d'actualitat i de reflexió social, emet el dimecres 13 de gener a les 23.20, el reportatge "Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia", dirigit per Stephanie Valloatto. Una producció d'OÏOÏOÏ Productions i Cinextra Productions present a la selecció oficial al Festival de Canes 2014 (fora de competició).                                    

Dotze llunàtics adorables, captant el més còmic i el més tràgic en els quatre cantons de la Terra. Són dibuixants que arrisquen la vida per defensar la democràcia, amb un somriure a la cara i un llapis com a única arma.

"Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia" ("Caricaturistes, fantassins de la democratie") és un documental que examina l'estat de la democràcia al món a través de les experiències atrevides i divertides de dotze dibuixants que defensen la llibertat d'expressió en els seus respectius països -França, la Xina, els Estats Units, Rússia, Veneçuela, Mèxic, Algèria, Tunísia, Israel, Palestina, Costa d'Ivori i Burkina Faso- parlant sobre temes tan complexos com la religió, l'economia, les finances, la política, la guerra, etc. Els caricaturistes posen a prova permanentment el grau de democràcia als seu països i col·locant-se en primera línia, esdevenen els soldats d'infanteria de la democràcia.

Dotze dibuixants seleccionats entre un centenar que exemplifiquen aquest combat per la democràcia a partir d'una idea original del productor i realitzador Radu Mihaileanu i de Plantu, dibuixant del diari "Le Monde" des de fa més de 40 anys. Es tracta d'una mostra molt representativa dels principals problemes mundials: dictadures militars, pressions econòmiques, màfia, religió, etc.

El documental es capbussa en la vida quotidiana d'aquests dibuixants i ret homenatge a uns homes i unes dones que són alhora periodistes, artistes, humoristes i combatents que, amb la seva implicació, donen una lliçó d'humanitat i valor al món sencer.

Anar al contingut